Newsflash

Dr. S.B. -C.


Boală sau fenotip?

de Dr. S.B. -C. - iun. 17, 2011

   Mai frecvent decât ar fi de aşteptat, medicul care se ocupă de copii este consultat de părinţi pentru faptul că au observat o întârziere în creşterea fiului sau fiicei lor. Diagnosticul care se aşteaptă în aceste cazuri este din cele mai complicate, specialistul fiind obligat să-şi aducă din memorie o mare parte, dacă nu chiar totalitatea informaţiilor bio-patologice acumulate în profesiune. (...)

ŞI TOTUŞI, TEHNOREDACTAREA…

de Dr. S.B. -C. - ian. 14, 2011

   Fără doar şi poate, medicii au ce citi în nr. 43 din decembrie 2010 al revistei MARAMUREŞUL MEDICAL. Sumarul, conţinând nu mai puţin de douăzeci şi două de titluri, se deschide cu un amplu panegiric al profesorului universitar onorific dr. George Petrescu, personalitate bine-cunoscută cititorilor noştri din articolele publicate în calitate de preşedinte al Ligii Naţionale Contra Tabagismului. Autoarea, prof. dr. Ştefania Kory Calomfirescu reuşeşte, cu ştiinţă, conştiinţă şi pasiune să oglindească activitatea prodigioasă a acestui eminent reprezentant al Şcolii medicale clujene. (...)
 
 

HIPOCRATE ANONIM

de Dr. S.B. -C. - ian. 7, 2011

   Cine atestă corectitudinea afirmaţiilor cuprinse în textele unei reviste? Redactorul şef? Bine, dar atunci trebuie să se bazeze „orbeşte“ pe redactorii săi. Nici chiar preluarea de pe internet nu este o garanţie. Cel care le preia nu este un robot şi ca atare traducerea poate fi interpretativă, Traduttore, tradittore, nu-i aşa? Prin urmare, este bine să ştim pe cine ne bazăm. Aceste câteva punctări (nesemnate) pot fi făcute ţinând în mână numărul 46 din octombrie 2010 al revistei HIPOCRATE care are în subtitlu maxima: „Luminarea medicilor este obligaţia noastră sacră“ (iarăşi nesemnată). (...)

PERSONALITĂŢI LA REVISTE ACADEMICE

de Dr. S.B. -C. - nov. 12, 2010

   Prin reviste academice înţelegeam publicaţii în care textele de autor, originale, erudite şi pretenţioase îşi dispută înălţimea la care au ridicată ştacheta ştiinţifică. Dar poate că nu este aşa, pentru că revista MEDICA ACADEMICA nr. 11/octombrie 2010 găzduieşte texte despre numeroase personalităţi medicale. Una dintre ele este fără îndoială dl prof. dr. Dorin Sarafoleanu, care oferă dnei redactor şef Delia Budurcă un interviu intitulat: Despre valoarea şi forţa modelului în medicină. (...)

REVISTE FĂRĂ REDACTORI NUMEROŞI

de Dr. S.B. -C. - aug. 13, 2010

   Numărul 8 din iunie 2010 al revistei MEDICA ACADEMICA este realizat de redactorul său şef, Delia Budurcă, secondată doar de doi alţi redactori: Johana Toma şi Gabriela Niculescu. Aceasta nu înseamnă, cum se întâmplă adesea, că articolele sunt semnate numai de aceştia. Prin urmare, o echipă redusă a ştiut să-şi afilieze colaboratori interesanţi. Printre aceştia, se numără în primul rând dl prof. (de ce nu şi dr.?) Nicolae Hâncu, care oferă un interviu ce scoate în valoare aliajul dintre ştiinţă şi cultură. (...)
 

ÎN PRIM-PLAN: FORMATORII

de Dr. S.B. -C. - dec. 18, 2009

În editorialul din noiembrie a.c. al revistei MEDICA ACADEMICA ziarista Ioana Georgescu, redactorul-şef al publicaţiei, arată că aceasta aduce în prim-plan academicieni, oameni de ştiinţă, cercetători consacraţi, profesori universitari, cei mai buni specialişti din România în Medicina clinică, Farmacie, dar, şi în business medical, în industria medicamentului, în informatizare sau în alte domenii adiacente medicinii. (...)

Avers şi revers uman

de Dr. S.B. -C. - nov. 20, 2009

Partea a II-a: Psihosomatică aplicată, din volumul 2: PSIHOSOMATICA GENERALĂ ŞI APLICATĂ, ce se adaugă TRATATULUI DE PSIHOLOGIE MEDICALĂ, apărut sub redacţia dlui prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu, este prefaţat de autor în scopul justificării conceptului de psihosomatică aplicată. (...)

JURNAL DE ROMÂNI FORMIDABILI

de Dr. S.B. -C. - nov. 6, 2009

Primul număr (octombrie 2009) al publicaţiei MEDICA ACADEMICA anunţă intenţiile pe care editorii le au privitor la conţinutul său: cercetare medicală de vârf, noi concepte în managementul sanitar, viziune în business medical, politici performante de sănătate, experienţe internaţionale, cariere fără egal. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe