Newsflash

Dr. A. T.


Ştiinţă ieşeană

de Dr. A. T. - apr. 26, 2013

Mai este nevoie de…

de Dr. A. T. - ian. 23, 2013

Boli grave, medicamente scumpe

de Dr. A. T. - sept. 24, 2010

    Cele patru zile de desfăşurare a celei de-a II-a ediţii a Cursului Balcanic Precongres de Hepatologie, şi a celui de-al XX-lea Congres Naţional de Hepatologie, desfăşurate în perioada 15–18 septembrie a.c., la Bucureşti, şi a Fundaţiei „Academician Marin Voiculescu“ în organizarea Asociaţiei Române pentru Studiu al Ficatului (ARSF), au marcat o manifestare ştiinţifică majoră dedicată patologiei hepatice. La conferinţa de presă care a avut loc joi, 16 septembrie a.c., după câteva cuvinte introductive rostite de dl dr. Laurenţiu Micu din partea ARSF, a luat cuvântul dl prof. dr. Arun Sanyal din SUA, care a arătat că 2% din populaţia ţării sale este purtătoare a unui virus hepatitic. Faptul că lezarea silenţioasă a ficatului rămâne, la aceste persoane, neobservată, nu înseamnă că această patologie nu are un impact socio-economic major. (...)

RECURSUL LA BIOETICĂ

de Dr. A. T. - apr. 9, 2010

    Numărul 4, octombrie-decembrie 2009, al REVISTEI ROMÂNE DE BIOETICĂ se deschide cu editorialul Educaţia în bioetică: disciplină de studiu independentă sau integrată, semnat de dr. Liviu Oprea. Autorul argumentează că bioetica ar trebui studiată atât independent, ca disciplină fundamentală, cât şi integrată în studiul disciplinelor clinice. În primul caz, fundamentele filosofice ale argumentelor etice trebuie susţinute cu datele cele mai noi din ştiinţele comportamentale şi sociologice. A doua situaţie este justificată de faptul că diversele discipline clinice se confruntă cu probleme etice specifice. Metafore ale vieţii pentru desfăşurarea etică a cercetării este titlul articolului semnat de dr. Sana Loue, director al Centrului de Sănătate Publică pentru Minorităţi la Universitatea Cleveland din Ohio. (...)

 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe