Newsflash
ACTUALITATE Știri

Biblioteca personală a lui Charles Darwin, dezvăluită în întregime online

de Magdalena Tănăsescu - feb. 16 2024
Biblioteca personală a lui Charles Darwin, dezvăluită în întregime online

Pentru prima dată, conţinutul vastei biblioteci personale a influentului naturalist şi biolog Charles Darwin va fi dezvăluit în întregime online.

Este vorba de 7.400 de titluri şi 13.000 de volume, detaliate într-un catalog de 300 de pagini.

 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, prestigioasa colecţie - al cărei conţinut era în mare pare necunoscut sau nepublicat până în prezent - arată „amploarea extraordinară” a cercetărilor lui Darwin.

Listele anterioare acopereau doar 15% din bibliotecă, care include cărţi, broşuri şi reviste pe teme de biologie, geologie, filosofie, psihologie şi religie, dar şi artă, istorie şi călătorii. Majoritatea lucrărilor sunt în limba engleză, iar restul în limbi precum germana, franceza, spaniola, olandeza, italiana şi daneza, transmite Agerpres

Proiectul a fost condus de dr. John van Wyhe, de la Departamentul de Ştiinţe Biologice al Universităţii Naţionale din Singapore (NUS) și s-a întins pe parcursul a 18 ani. Publicarea sa coincide cu ceea ce ar fi fost a 215-a aniversare a lui Darwin. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe