Newsflash
ACTUALITATE Știri

Bronșiolita: Un tratament previne spitalizarea în 90% din cazuri

de Magdalena Tănăsescu - mar. 18 2024
Bronșiolita: Un tratament previne spitalizarea în 90% din cazuri

Autoritățile sanitare americane au anunțat că un tratament preventiv recent autorizat pentru bronșiolită a fost eficient în proporție de 90% în protejarea sugarilor de spitalizare.

Anunțul are la bază un studiu în care au fost analizați 685 de bebeluși între octombrie 2023 și februarie 2024. Este vorba de cazurile apărute în acest sezon epidemic în Statele Unite, bronșiolita acută fiind o infecție pulmonară frecvent întâlnită la bebeluși și copii. 

Tratamentul în cauză, Nirsevimab, acționează prin injectarea unui anticorp conceput pentru a imuniza sugarii împotriva virusului sincițial respirator (VSR) care provoacă bronșiolita.

Din vara anului 2024, el este recomandat în Statele Unite pentru bebelușii cu vârsta sub 8 luni care trec prin primul sezon de expunere la VSR, dacă mama lor nu a fost vaccinată în timpul sarcinii. Datele publicate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sunt primele care oferă o estimare a eficienței tratamentului în Statele Unite, unde bronșiolita este principala cauză de spitalizare în rândul sugarilor.

„Rezultatele arată că Nirsevimab a fost eficient în proporție de 90% în prevenirea spitalizărilor legate de virus la sugari în timpul primului sezon de bronșiolită”, a scris CDC, preluat de Agerpres.

Cele mai multe bronșiolite sunt cauzate de virusul respirator  sincițial, o infecție care afectează majoritatea copiilor înainte de vârsta de 2 ani. Reinfectarea este posibilă, deoarece virusul nu creează imunitate de durată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe