Newsflash
CAMPANII

Dr. Rodica Tănăsescu: "Acum avem acces oricând la informație de bună calitate "

de - feb. 18 2021
Dr. Rodica Tănăsescu:

Digitalizarea în sănătate înseamnă și posibilitatea ca medicii și pacienții să aibă acces oricând la informație de bună calitate, spune dr. Rodica Tănăsescu.

Dr. Rodica Tănăsescu citește ziarul Viața Medicală din perioada rezidențiatului. Azi, vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie Ilfov vede cum mediile digitale înseamnă un plus și pentru specialiști, și pentru pacienții medicului de familie.

Iată ce povestește dr. Tănăsescu într-un videoclip care face parte din campania lansată, în luna martie 2021, de Viața Medicală sub sloganul "Gândim medical, evoluăm digital!".

„Acum 20 de ani începusem să ne informăm în mediul digital și a apărut provocarea de-a avea în cabinete laptopuri și primele lucruri care au condus ulterior la un sistem informatic integrat. Aveam posibilitatea, de exemplu, să scriem rețete în calculator, ceea ce era o mare revoluție, și cred că pacienții au perceput-o pozitiv, în sensul că nu mai depindeau de scrisul minunat al doctorilor.

Mi se pare acum, privind în trecut, că poate că abordarea medic-pacient să zicem că era un pic mai apropiată, pentru că era singura variantă. Pe de altă parte, informațiile pe care le putem trimite și pe care le putem avea acum pentru noi înșine, ca profesie medicală, dar și pentru pacienți sunt cu totul și cu totul diferite. Accesul la o carte bună era atunci o aventură. Acum avem acces oricând la informație de bună calitate. Un pacient corect informat este, dacă vreți, măcar 30% vindecat, pentru că va face acele acțiuni care sunt benefice sănătății lui.

Eram foarte tânără când am început să citesc Viața Medicală, de aceea zâmbeam, pentru că... au trecut decenii, cred că vreo 30 de ani, am început că citesc inițial pentru anunțuri, pentru că încercam să ne găsim calea pentru rezidențiat și așa mai departe, dar m-au atras încă de atunci și articole medicale, și articole de istoria medicinei, de aspecte sociale și, nu în ultimul rând, ceea ce a rămas și astăzi, legătura cu breasla. Este un ziar dedicat medicilor, face legătura cu breasla, și avem mare nevoie de acest lucru.

Mă uit la colegii mei tineri – aproape întotdeauna am și rezidenți în cabinet și mă bucur de prezența lor, pentru că tinerețea aduce un ritm suplimentar în activitatea de cabinet. Mă bucur că ei își folosesc toate mediile digitale de informare și îi îndrum întotdeauna și spre Viața Medicală, care, așa cum am spus, le aduce istoria din spate și viitorul din față.”

rodica tanasescu 2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe