Newsflash
CAMPANII

TEDMED, sursă de informare și izvor de inspirație

de Dr. Diana Andronache - mar. 3 2021
TEDMED, sursă de informare și izvor de inspirație

Discursurile TED cu temă medicală sunt informații transmise în mod inedit, care au puterea de a rămâne în memoria publicului mai mult timp și de a stimula spiritul de inițiativă. Chiar și când le urmărești online!

TEDMED reprezintă o comunitate globală de încredere, care abordează subiecte pe baza cercetărilor inovatoare și care promovează colaborarea multidisciplinară. Acest fenomen de renume mondial dedicat „ideilor care merită răspândite”, creează un dialog global între oameni din toate domeniile, pentru a adopta o abordare multidisciplinară a sistemului de sănătate. Sunt încurajate astfel ideile revoluționare, menite să îmbunătățească progresul științific din domeniul medical. 

Prezentările susținute în cadrul conferințelor organizate de TEDMED denotă o documentare temeinică a literaturii de specialitate. În discursurile lor, speakerii oferă cu mult entuziasm o abordare organizată a informației obținută prin cercetare științifică și artistică, fiind oferită o altă perspectivă asupra sănătățîi. Acestea reprezintă o sursă de informare validă și eficientă, este accesibilă, avantajoasă din punct de vedere financiar și poate fi ușor distribuită prin social media, pentru a ajunge la membrii societății din întreaga lume.

Pe platforma tedmed.com pot fi accesate videoclipuri educative despre asistența medicală, pe înțelesul celor pasionați de sănătate, dar care nu au o carieră în domeniul medical sau în cercetare. Astfel, această resursă digitală de informare oferă detalii despre anumite patologii, despre profilul de farmacocinetică al al medicamentelor, dar și despre proceduri medicale frecvent întâlnite în practica clinică.

TEDmed, Idei revoluționare la un clic distanță

Un exemplu reprezentativ este dat de prezentarea Designing tiny tools to find a tumor, care a avut un impact important în rândul publicului auditor. Autoarea, Sangeeta Bhatia, este medic, bioinginer și anteprenor la Harvard-MIT și  propune adaptarea tehnologiilor dezvoltate în industria IT pentru a dezvolta cercetarea în domeniul medical, facilitând astfel diagnosticul medical.

Anna Young, cofondator MarkerNurse, e de părere că oamenii obișnuiți îți pot folosi ingeniozitatea pentru a crea dispozitive medicale. Aduce în atenția publicului instrumente de prototipare rapidă utilizate în unitățile spitalicești, menite să faciliteze și să îmbunătățească îngrijirea pacientului.

Privind lucrurile în altă lumină, având în vedere contextul epidemiologic ce a caracterizat anul 2020, cu Rumors, trust and vaccines, Heidi Larson promovează comunicarea și îi încurajează pe reprezentații din domeniul sănătății să aibă curajul moral pentru a lupta în mod eficient cu cei care își exprimă neîncrederea în ceea ce privește siguranța și eficacitatea vaccinării.

Discuțiile TED au așadar o abordare generală impresionantă și permit membrilor societății să înțeleagă factorii sociali care le influențează starea de sănătate. Informații despre sănătate și tehnologie sunt adesea îmbinate armonios cu povești de viață incredibile, ce reprezintă o sursă de inspirație pentru public. 

S-ar putea să te intereseze și: 

Ideile care inspiră

 

 


Notă autor:

1. www.tedmed.com
2. https://www.tedmed.com/talks/show?id=529430
3. https://www.tedmed.com/talks/show?id=527608
4. https://www.tedmed.com/talks/show?id=770766

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe