Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centre de asistenţă comprehensivă a hemofiliei

de Florentina Ionescu - apr. 19 2024
Centre de asistenţă comprehensivă  a hemofiliei

Participanții la o masă rotundă organizată de Ziua Mondială a Hemofiliei au anunțat demararea procesului de înfiinţare a unor centre de asistenţă comprehensivă a hemofiliei, coordonate şi controlate de un consiliu național.

În contextul Zilei Mondiale a Hemofiliei, celebrată anual la 17 aprilie, Societatea Română de Hematologie (SRH) a organizat masa rotundă cu tema „Acces echitabil pentru toţi – Conștientizează tulburările de coagulare”, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România. În cadrul întâlnirii ce a avut loc la 16 aprilie a fost prezentat planul pentru reorganizarea reţelei naţionale de diagnostic şi tratament al hemofiliei. 

În România trăiesc peste 1.800 de pacienți diagnosticați cu hemofilie.

Noutatea a fost demararea procesului care vizează înfiinţarea unor centre de asistenţă comprehensivă a hemofiliei, coordonate şi controlate de un consiliu naţional, se arată într-un comunicat de presă. Aceste centre ar urma să funcţioneze în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Obiectivul lor principal este definit pe mai multe paliere, unul dintre ele fiind coordonarea şi controlul profesional al desfăşurării Programului Naţional de Hemofilie. 

Îngrijirea unui pacient cu hemofilie presupune, mai presus de toate, îngrijire multidisciplinară, a afirmat prof. dr. Daniel Coriu, președintele SRH: „Iniţiem demersul de creare a unor centre comprehensive care să fie capabile să rezolve orice problemă a acestor pacienţi și, de asemenea, înfiinţarea așa-numitelor centre de tratament care să ofere terapia uzuală”.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe