Newsflash
OPINII

Concurenţă între Congres și Conferinţă? Cine câștigă?

de Biroul executiv CMMB - nov. 3 2023
Concurenţă între Congres și Conferinţă? Cine câștigă?

 În „competiţia”, între Congres și Conferință, câștigători sunt medicii, care au acces la educaţie de calitate și, evident, beneficiarii actului terapeutic, pacienţii.

„A 11-a ediţie a Congresului UMF «Carol Davila» a intrat în istorie. Au fost cinci săli pline, în care s-au desfășurat sesiuni în paralel timp de trei zile, cu peste 18.000 de participanţi și peste 400 de lectori din ţară și străinătate. Felicitări întregii echipe de organizare și tuturor participanţilor pentru că au creat un eveniment de o amploare istorică”, a scris rectorul UMF, prof. dr. Viorel Jinga pe pagina sa de Facebook. În februarie, prof. dr. Cătălina Poiană, președinta CMMB, le mulţumea „celor peste 11.600 de participanţi, care au avut încredere în noi și care ni s-au alăturat la ediţia din acest an a Conferinţei Colegiului Medicilor din Municipiul București”. Tot a 11-a ediţie. 

Se poate vorbi despre o competiţie între Congres și Conferinţă? „Dacă ne gândim că, la Congresul UMF, cu care aţi putea concura ca număr de participanţi, se reunesc și colegii stomatologi și farmaciști, putem confirma că această Conferinţă a CMMB este cea mai mare reuniune știinţifică anuală a medicilor”, spunea în februarie rectorul UMF „Carol Davila”. Despre concurenţă nu poate fi vorba. În primul rând, nevoia de informaţie medicală este enormă. 

„Educaţia medicală continuă este o parte integrantă a activităţii noastre și este cea care, într-adevăr, trebuie să facă diferenţa. Formatul gândit pentru această Conferinţă este acela de a susţine necesitatea multidisciplinarităţii. Astfel, toţi colegii noștri din diverse specialităţi vor veni în cadrul acestui maraton știinţific, pe parcursul celor patru zile, cu cele mai noi cunoștinţe, cu date legate de schimbul de experienţă, cu cazuri clinice – elemente necesare pentru practica medicală. Considerăm că acest gen de informaţie medicală este cel care poate asigura creșterea calităţii actului medical și ajută să se întâmple ceea ce este firesc pentru anul 2023, și anume, o medicină centrată pe pacient”, arăta, în deschiderea reuniunii știinţifice din februarie, prof. dr. Cătălina Poiană,  președinta Colegiului.

În al doilea rând, atât Conferinţa, cât și Congresul au ca numitor comun accesibilitatea și suportul știinţific. Colegiul Medicilor din Municipiul București, cea mai mare organizaţie profesională din ţară, asigură accesul gratuit la lucrările Conferinţei pentru membrii săi, ca și Universitatea, care susţine procesul educaţional pe tot  parcursul carierei medicale. În cuvântul său de deschidere, prof. dr. Cătălina Poiană a mulţumit pentru sprijinul pe care l-au acordat cadrele didactice ale UMF „Carol Davila”, care au susţinut lucrări la Conferinţă. Prof. dr. Viorel Jinga a remarcat colaborarea susţinută între forul profesional și instituţia academică.

„Vă felicit și vă asigur că veţi regăsi atât în mine, cât și în comunitatea academică a Universităţii de Medicină de Farmacie «Carol Davila» un suport real. Cred că aproape 500 de membri ai Colegiului din București sunt UMF-iști. Conducerea acestui for profesional face parte din conducerea UMF. Suntem, deci, o adevărată familie. Suntem parteneri, dar în același timp prieteni adevăraţi care, împreună, încearcă să ofere colegilor cele mai bune prezentări știinţifice și cea mai bună reprezentare”, a spus rectorul UMF. 

„De ani de zile lucrăm și clădim această Conferinţă și, an de an, aducem elemente care i-au crescut valoarea și care au crescut, de asemenea, încrederea medicilor în această Conferinţă. Poate că, anul viitor, la Conferinţa CMMB vor fi peste 18.000 de participanţi, pentru că vin tot mai mulţi medici din ţară la lucrări. Poate tot Congresul UMF «Carol Davila» va avea cea mai largă participare la un eveniment știinţific organizat în ţară”, a spus prof. dr. Cătălina Poiană.

 În această „competiţie”, câștigători sunt medicii, care au acces la educaţie de calitate și, evident, beneficiarii actului terapeutic, pacienţii.


Notă autor:

Foto: Rawpixel

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe