Newsflash
ACTUALITATE Știri

COPAC: Program de screening pentru identificarea riscului de boală cardiovasculară

de Magdalena Tănăsescu - aug. 31 2023
 COPAC: Program de screening pentru identificarea riscului de boală cardiovasculară

Proiectul „Totul pentru inima ta” își propune trecerea printr-un proces de screening a peste 150.000 de pacienți din întreaga țară, în vederea identificării riscului de boală cardiovasculară.

Potrivit unei postări pe Facebook, partenerii ce cooperează în cadrul proiectului sunt: Institutul Național de Sănătate Publică, Societatea Română de Cardiologie, Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS), Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (IBCTM), Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș (IUBCvT).

 

„Proiectul «Totul pentru inima ta – Program de screening pentru identificarea pacientilor cu factori de risc cardiovascular POCU/805/4/9/137424» este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul nostru este de a diminua categoria «pacienților care se resemnează» în fața unor probleme de sănătate care le îngreunează capacitatea de a se mișca sau de a se odihni, invocând «normalitatea», după ce medicul le-a pus în vedere că starea lor trebuie investigată. Aceasta nu este optica potrivită. Atunci când durerea, incapacitatea, afectarea unor funcții vitale își fac apariția, începe îngrijorarea și odată cu ea necesitatea imperioasă de a merge la medic”, se menționează în postare.

 

Conform specialiștilor, dacă la 45-50 de ani apar primele semne de boală, pacienții ar trebui să fie aliații medicilor și să se implice activ în procesul de eliminare a oricărei suspiciuni de afecțiune. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe