Newsflash
Cultură

A plecat dintre noi un talent ieșit din comun

de Candid STOICA - nov. 26 2021
A plecat dintre noi  un talent ieșit din comun

Ne-a părăsit Boris Petroff, un împătimit al teatrului, un talent cu totul și cu totul ieșit din comun, care a sfinţit cu prezenţa lui scena teatrelor din Oradea, Piatra Neamţ, Târgoviște și București.

Boris PetroffFigura lui a rămas legată de cea a bătrânului meșter Geppetto, personaj pe care l-a interpretat ani întregi la Teatrul „Ion Creangă”.

Cu o voce penetrantă, cu reverberaţii de bas bariton, cu un chip extrem de expresiv și un joc realist, nesofisticat, a întruchipat personaje interesante, puternice, în spectacole teatrale, precum și în înregistrări radio și filme („Craii de Curtea-Veche”, „Balanţa”, „Tănase Scatiu” etc).

A fost un artist inteligent, calm, orgolios, tenace, dedicat meseriei, dornic de perfecţiune și... poet! A scris scenarii pentru radio și televiziune, iar împreună cu profesorul Alexandru Lazăr a scris o variantă românească a fermecătoarei piese „Romanţioșii”, de Edmond Rostand.

Dumnezeu să-l odihnească!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe