Newsflash
Cultură

Actul artistic în context social

de Carmen-Fella Țanu - nov. 5 2021
Actul artistic în context social

Începând din 2018, la Montreal, medicii au putut prescrie pacienţilor până la 50 de vizite pe an la muzee.

Spitalul Brugmann din Bruxelles a început anul acesta un program-pilot cu durata de trei luni, în care vor fi recomandate vizite la muzee rezidenţilor, dar și pacienţilor internaţi, având ca scop combaterea epuizării și a stresului cauzat de pandemie. OMS derulează, de asemenea, programe dedicate susţinerii artelor pentru menţinerea bunăstării emoţionale.

În vremuri precum cele pe care le trăim în prezent, sunt bine-venite asemenea iniţiative. La Brașov, de exemplu, până în 21 noiembrie 2021 se desfășoară, în peste 20 de spaţii expoziţionale, a doua ediţie a Bienalei Albastre – Bienala Internaţională de Arte Vizuale, Essentia.

Prima ediţie, desfășurată în 2019, a reunit 200 de artiști, câteva expoziţii personale, în timp ce aceasta are 380 de artiști participanţi selectaţi, peste 1.000 de lucrări, 18 expoziţii personale și peste 25 de vernisaje. Arta, muzica, literatura, teatrul, coregrafia s-au întâlnit cu această ocazie pentru a oferi publicului o toamnă memorabilă! Curatorii, Victoria Ţăroi și Cristina Simion, au deschis evenimentul la Galeria9.

Ediţia de anul acesta a Bienalei Albastre se desfășoară în mai multe spaţii expoziţionale din Brașov și din zona metropolitană a orașului atât în clădiri istorice, muzeale, galerii de artă, cât și în spaţii neconvenţionale.

Carmen-Fella Țanu, Sistematizare, 2021, tehnică mixtă pe pânză 59 x 42
Carmen-Fella Țanu, Sistematizare, 2021, tehnică mixtă pe pânză, 59 x 42

O expoziţie aparte este cea de la Muzeul de Artă Brașov, intitulată „100 de artiști în 100 de ani de artă românească 1900-2000”, cu lucrări din colecţii personale ale unor artiști români de renume, dar și cu lucrări din patrimoniul muzeului.

În minunata paletă coloristică de toamnă oferită de cadrul natural al Brașovului, organizatorii Bienalei Albastre, dar mai ales artiștii participanţi, vă oferă o lună de terapie prin artă!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe