Newsflash
Cultură

Aniversare cu muzică de calitate

de Candid STOICA - ian. 25 2018
Aniversare cu muzică de calitate
     În fiecare an, la 5 ianuarie, Teatrul de Comedie își sărbătorește împreună cu prietenii, vârsta. Acum a împlinit 57 de ani. Mai pe scurt, la 5 ianuarie publicul a putut vedea o piesă neobișnuită, Celebrul 702, scrisă de dramaturgul Alex Mirodan, regizată de Moni Ghelerter și jucată de-a lungul timpului de actori excepționali, în frunte cu Radu Beligan. Au urmat treptat marile sale spectacole care au schimbat într-un fel imaginea teatrului românesc spre încântarea publicului care le-a vizionat: „Švejk în al Doilea Război Mondial” de Bertold Brecht, „Umbra” de Ev. Șvarț, „Rinocerii” de E. Ionescu și „Troilus și Cresida” de W. Shakespeare. An de an, Teatrul de Comedie și-a bucurat spectatorii cu excepționalele și incisivele sale spectacole, punctul culminant fiind în 1980 când spectacolul cu piesa „Concurs de frumusețe” de Tudor Popescu, regizat de Alex Tocilescu, a fost declarat de comisiile de vizionare „un atac împotriva șefului statului”.
     Ca fiecare instituție de cultură, teatrul a trecut prin mai multe perioade de creație. Deși a fost condus de directori cu formații și înzestrări diferite, acesta a reușit în permanență, în ciuda tuturor vicisitudinilor, să păstreze sus steagul calității artistice. Dincolo de multele și marile succese de astăzi, când sintagma „rezistență prin cultură“ este la ordinea zilei, Teatrul de Comedie se poate lăuda cu piese de excepție precum: „Revizorul”, „Poker”, „Casa Zoikăi”, „Suflete moarte”, „Breaking News”, dar și altele.
     Actuala aniversare a încercat să descrețească frunțile celor prezenți cu un moment ironic, amuzant în interpretarea actorilor Dan Rădulescu, Dorina Chiriac, Bogdan Cotleț, Andreea Samson, Lucian Ionescu, moment care s-a terminat cu prezentarea tinerilor actori ai teatrului: Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitru. Trecerea către al doilea moment al serii, concertul Orchestrei Medicilor din România „Dr. Ermil Nichifor” a fost făcut de Mihai Bisericanu. Apoi a preluat bagheta managerul teatrului, George Mihăiță, care i-a invitat atât pe muzicieni, cât și pe invitați să se ridice în picioare pentru a cânta împreună „La mulți ani!”.
     Programul oferit de orchestră a fost o încântare de melodii clasice cunoscute și arhicunoscute, începând cu „Divertisment în Re Major” și „Mica serenadă” de Mozart, interpretată atât în varianta ei originală, cât și într-o variantă umoristică, cu inserturi din Beethoven, Franz Liszt și Johannes Brahms, la final cucerind aplauze la scenă deschisă.
     La cea de-a 57-a aniversare au fost prezenți, printre alții, regizorul Lucian Giurchescu, actorii Valentin Teodosiu, Luminița Erga, Marius Florea Vizante, Delia Nartea, Dan Tudor, Delia Seceleanu, Aurora Leonte, Radu Gheorghe, Ion Chelaru, Eugen Racoți, Marius Bodochi, Ana Ciontea, Paul Chiribuță, Virginica Mirea, Lamia Beligan, Antoaneta Cojocaru, Adrian Ciobanu, Violeta Berbiuc, Anca Pandrea, marionetista Sonia Neagu, ziarista Ioana Mandache, regizoarea Andreea Vulpe, Aura Corbeanu, vicepreședinta UNITER, și subsemnatul, care s-au întreținut în jurul unui bufet bine asortat, apetisant și diversificat povestindu-și fiecare realizările trecute și viitoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe