Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Apariţii editoriale în Oftalmologie

Viața Medicală
Dr. A. B. vineri, 4 iunie 2010

   Recent, la Editura Universitară „Carol Davila“ din Bucureşti au apărut volumele URGENŢE OCULARE NETRAUMATICE şi TRAUMATISME OCULARE, sub coordonarea dnei prof. dr. Marieta Dumitrache şi în colaborare cu specialişti din mai multe centre universitare.
   Urgenţele oculare netraumatice prezintă pe parcursul a 21 de capitole baza teoretică a unor situaţii clinice complexe în care factorul timp este determinant. Primele capitole, „Examenul ochiului în urgenţă“, „Durerea oculară“ şi „Diagnosticul diferenţial al ochiului roşu“, analizează, plecând de la simptome şi semne, afecţiuni oculare acute, aparent banale dar cu prognostic sever. (...)

  Alte capitole, „Urgenţele medicale în glaucom“, „Decolarea de retină“ sau „Patologia neuro-oftalmologică de urgenţă“, descriu atitudinea rapidă şi documentată în forme acute sau recrudescenţe ale unor forme cronice de boală, în care tratamentul iniţial este determinant pentru evoluţie şi prognostic. Cartea este destinată studenţilor, medicilor rezidenţi, specialiştilor oftalmologi şi medicilor de familie, cărora pacienţii li se adresează iniţial.
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.