Newsflash
Cultură

Ape de culoare

de Paula ROMANESCU - nov. 17 2017
Ape de culoare
      Fiecare toamnă pare să fie ca nici alta mai frumoasă, amestecând în frunziș pas la couleur, rien que la nuance, cum zicea Paul Verlaine în arta sa poetică. În fața acestor nuanțe, de ce ar rămâne pictorii ancorați în cenușiul zilelor de ploi?
     Expoziția de pictură de la Cercul Militar Național – Salonul Artelor – din această toamnă este ca un mers pe ape de culoare. Plasticiana Rodica Alexandrescu Slavu a numit-o simplu „Aquarele”. Dar în simplitatea aceasta regăsim un univers care se compune, se descompune și se recompune din jocul de nuanțe cu care culoarea dă contur materiei fără formă.
    Într-un tablou ne trezim în plină iarnă, pe o stradă provincială prinsă în vălul imaculat de nea, prin care „înoată” câțiva trecători răzleți. Nu s-au imprimat încă urmele de noroi ale pașilor grei de indiferență ale celor cu ochii goi. Ajungem apoi la mal de mare, cu iahturi ancorate-n potop de albastru. Ne întâmpină din alte cadre flori, multe flori și fructe, rotunde ca promisiunea de împlinire de suflet, rotunde ca un sân de fecioară de altădată.
     Rodica Alexandrescu Slavu (n. 1941), membră a Uniunii Artiștilor Plastici, s-a format la Institutul Pedagogic din București, Facultatea de Arte Plastice, activând în calitate de grafician la TAROM și la Camera de Comerț și Industrie. Artista a avut până în prezent nenumărate expoziții personale în țară și în străinătate, a participat la mai multe expoziții colective și la Saloanele de Grafică, având lucrări în colecții publice și private. Acum, prin cea mai recentă expoziție personală de la Cercul Militar Național, ne învață și pe noi, privitorii, cum se poate merge pe ape de culoare. Artista transformă toamne în înfloriri, dezvăluind cetăți, pajiști și omături de basm. În fața lor, sufletul redevine copil, căruia îi va fi mereu drag să creadă în povești.
   Acuarelele semnate de pictorița-graficiană Rodica Alexandrescu Slavu înfățișează un ținut de poveste pentru toate anotimpurile pe care le confundăm adesea cu vârstele omului.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe