Doctorului Dinu Mareş, autorul volumului OARECUM… SCRIERI MODESTE DESPRE ARTĂ i se potriveşte foarte bine zicerea: nimic din ceea ce este uman nu-i este străin. După o carieră dedicată celei mai cuprinzătoare ramuri medicale, bolile interne, cu aplicaţii la acelea care invalidează şi împiedică pe unii să-şi câştige existenţa, a lăsat să iasă la iveală o parte din Sine care configura un animus de cercetător al culturii prin ceea ce are ea mai apoape de tradiţie. (...)"> Arhivare culturală - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Arhivare culturală

de Dr. Al. TRIFAN - mar. 18 2011
Arhivare culturală

   Doctorului Dinu Mareş, autorul volumului OARECUM… SCRIERI MODESTE DESPRE ARTĂ i se potriveşte foarte bine zicerea: nimic din ceea ce este uman nu-i este străin. După o carieră dedicată celei mai cuprinzătoare ramuri medicale, bolile interne, cu aplicaţii la acelea care invalidează şi împiedică pe unii să-şi câştige existenţa, a lăsat să iasă la iveală o parte din Sine care configura un animus de cercetător al culturii prin ceea ce are ea mai apoape de tradiţie. (...)

   Doctorului Dinu Mareş, autorul volumului OARECUM… SCRIERI MODESTE DESPRE ARTĂ i se potriveşte foarte bine zicerea: nimic din ceea ce este uman nu-i este străin. După o carieră dedicată celei mai cuprinzătoare ramuri medicale, bolile interne, cu aplicaţii la acelea care invalidează şi împiedică pe unii să-şi câştige existenţa, a lăsat să iasă la iveală o parte din Sine care configura un animus de cercetător al culturii prin ceea ce are ea mai apoape de tradiţie. Deprins poate de profesie să cerceteze „istoria“ organelor din interiorul omului, el ridică amical capacul lăzii de zestre a culturii româneşti şi scoate la lumină podoabe pe care nu le cunoaştem ori de care nu ne amintim. Am zis că o face amical, pentru că prietenos este zelul cu care ne povesteşte despre ele. Dacă aşteptaţi să aflaţi în detaliu ce cuprind cele patruzeci de tratări epice ale informaţiilor corpus-ului cultural scanat de autor sunt silit să vă dezamăgesc. Numai luând cartea în mână şi răsfoind-o vă veţi da seama de diversitatea sa şi de imposibilitatea cuprinderii sale reductive. Dar fiindcă mi-aţi acordat atenţia de a citi aceste rânduri, o să mă credeţi că apar printre ele figuri de scriitori şi artişti români celebri, imagini ale unor cunoscute edificii de cultură şi titluri ale unor scrieri mult citite. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe