Să transpui imaginarul în limbaj cinematografic este una dintre provocările ce ar trebui acceptate de fiecare regizor în parte! Exerciţiul minim ce dovedeşte măiestria. Iar ca rezultatul să fie pe măsura aşteptărilor, presupune nu doar talent, ci mai ales forţă mentală. Ştim foarte bine că poveştile pot fi numărate pe degete, esenţială este maniera în care le serveşti publicului. Szabolcs Hajdu dovedeşte îndrăzneală, incredibilă putere de concentrare şi o dexteritate vizuală demnă de invidiat! Terry Gilliam mai jonglează cu poveştile într-un mod similar – creează o lume aparte, te distrage din realitatea mohorâtă şi conturează un univers paralel, la polul opus celui în care trăieşti. Odată ce te laşi purtat în această poveste, ai făcut un pas spre convenţie. Realitatea este reinventată, iar firul narativ este completat de o explozie vizuală demnă de invidiat!(...)"> Bibliothèque Pascal - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Bibliothèque Pascal

de Ilinca BELCIU - aug. 27 2010
Bibliothèque Pascal

   Să transpui imaginarul în limbaj cinematografic este una dintre provocările ce ar trebui acceptate de fiecare regizor în parte! Exerciţiul minim ce dovedeşte măiestria. Iar ca rezultatul să fie pe măsura aşteptărilor, presupune nu doar talent, ci mai ales forţă mentală. Ştim foarte bine că poveştile pot fi numărate pe degete, esenţială este maniera în care le serveşti publicului. Szabolcs Hajdu dovedeşte îndrăzneală, incredibilă putere de concentrare şi o dexteritate vizuală demnă de invidiat! Terry Gilliam mai jonglează cu poveştile într-un mod similar – creează o lume aparte, te distrage din realitatea mohorâtă şi conturează un univers paralel, la polul opus celui în care trăieşti. Odată ce te laşi purtat în această poveste, ai făcut un pas spre convenţie. Realitatea este reinventată, iar firul narativ este completat de o explozie vizuală demnă de invidiat!(...)

  Bibliothèque Pascal este fantezia Monei Paparu – jumătate româncă, jumătate unguroaică – pe care o descoperim încetul cu încetul, aşa cum rememorează şi reinventează povestea vieţii ei: o tânără mamă ajunsă prostituată în Anglia. Hajdu ridică o serie de probleme ale societăţii în tranziţie, ale lumii în care compromisul guvernează mersul lucrurilor. Deşi este un film lung, mijloacele la care recurge Hajdu te fac să uiţi de toate şi să te laşi purtat de acest basm modern. Copertele filmului cuprind conversaţia dintre Mona (Orsolya Torok-Illyes) şi reprezentantul Agenţiei de Protecţie a Copilului (Ion Săpdaru). Revenită în ţară, Mona încearcă să îşi reintre în drepturile părinteşti explicând pe îndelete cum s-au derulat ultimii trei ani din viaţa ei, ce a dus la emigrarea ei forţată şi extrem de dură. (...)
Mai multe detalii în zairul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe