Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Bilanţuri şi înnoiri

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN miercuri, 9 ianuarie 2013

   Deşi este doar penultimul din anul care tocmai a trecut, numărul din septembrie al Vieţii stomatologice (revista Asociaţiei Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România) are un pronunţat caracter retrospectiv. Editorialul semnat de dr. Panţel Marton Gyorgy rememorează cei 15 ani petrecuţi în asociaţie, între „disoluţia“ din 1997 şi „normalitatea“ din prezent, anunţând desfăşurarea adunării generale naţionale, cu ocazia căreia urma să se aleagă noua conducere. Este prezentată mai departe activitatea din ultimul timp a diverselor filiale ale AMSPPR: cursurile de endodonţie ale filialelor regionale Oltenia şi Ardeal Sud şi cele de protezare provizorie, parodonto­logie, estetică, management, endodonţie şi odontologie ale filialei regionale Moldova. Este semnalat de asemenea simpozionul „Actualităţi în stomatologie“ de la Oradea, primul creditat, după multă vreme, se pare, de CMDR, care a promovat abordarea interdisciplinară, necesară într-un domeniu în care au început să apară noi tipuri de specialişti – endodonţi, parodontologi şi proteticieni. De două ori este semnalată în paginile revistei activitatea dr. Dan Lazăr, care organizează cursuri de fotografie dentară – devenită element important în comunicarea cu pacientul şi tehnicianul (poate şi document medico-legal?). Spre final, aflăm şi rezultatele alegerilor pentru conducerea AMSPPR, al cărei nou preşedinte este chiar autorul editorialului din deschidere. Îi urăm acestuia succes în fruntea organizaţiei, care, aşa cum chiar dr. Panţel amintea, îşi propune să fie apropiată practicienilor şi nevoilor lor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC