Newsflash
Cultură

Biologia şi răspândirea căpuşelor

de Dr. Ioan CIRONEANU - dec. 21 2011
Biologia şi răspândirea căpuşelor
   Descoperirea, de către savantul român Victor Babeş, a parazitului endoglobular denumit Babesia bovis (1888) şi, ulterior (1893), descoperirea căpuşei Boophilus annulatus (în SUA, de către Smith şi Kilbourne), transmiţătoare a parazitului endoglobular Babesia bigemina, agentul patogen al febrei bovine din Texas, au deschis un orizont larg pentru cercetările ştiinţifice în acest domeniu. Astfel, au fost descrise numeroase specii de paraziţi endoglobulari, care produc o mare varietate de boli la animale şi om.
   Lucrarea CĂPUŞELE (ACARI: IXODOIDEA) VECTORI PENTRU AGENŢII PATOGENI de dr. biol. Al. Vladimirescu şi biol. Elena Claudia Coipan, cercetători experimentaţi de la Institutul Cantacuzino, constituie o amplă şi valoroasă sinteză a cercetărilor efectuate pe plan mondial, aduse la zi. În bibliografia folosită şi-au găsit locul potrivit şi lucrările altor 14 cercetători români, contribuind astfel la cunoaşterea reală a biologiei şi răspândirii căpuşelor în România. (…)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe