Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

BOBOCII AU PORNIT LA DRUM

Viața Medicală
D. L. vineri, 18 martie 2011

   Grăbit – probabil – să recupereze timpul irosit într-o lungă şi inexplicabilă „hibernare“, ESCULAP (periodicul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila“ din Galaţi) a apărut cu nr. 52 la foarte scurt timp după anteriorul. Şi nu numai această celeritate caracterizează numărul primit, recent, la redacţie, cât – mai ales – conţinutul mai bogat şi mai bine selecţionat în raport cu precedenta apariţie. (...)
 

   Grăbit – probabil – să recupereze timpul irosit într-o lungă şi inexplicabilă „hibernare“, ESCULAP (periodicul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila“ din Galaţi) a apărut cu nr. 52 la foarte scurt timp după anteriorul. Şi nu numai această celeritate caracterizează numărul primit, recent, la redacţie, cât – mai ales – conţinutul mai bogat şi mai bine selecţionat în raport cu precedenta apariţie. Pe prima pagină – un „Bun venit… boboci!“ adresat, fireşte, celor ce au început acum şcolirea care le va deschide porţile profesiei de asistent medical. Celor intraţi deja în profunzimile învăţăturii, revista le oferă aproape un sfert din numărul paginilor cu texte de specialitate, probabil ca materiale ajutătoare pentru cele studiate la cursuri. Poate tot în aceeaşi categorie s-ar integra şi acele două însemnări de călătorie – una din Lisabona, unde autorul, B. Livianu, a participat la o reuniune internaţională în domeniul şcolarizării în nursing, dar mai ales a doua, în care eleva Tincuţa Dănilă relatează despre experienţa căpătată de ea şi alţi cinci colegi de la şcoala gălăţeană într-un stagiu de o lună la Innsbruck. În rest – articole cu caracter mai mult magazinistic (ceea ce nu e rău pentru o publicaţie adresată tinerilor). În concluzie – un număr reuşit, dar care putea fi şi mai bun dacă redacţia era mai atentă şi evita o serie de stângăcii strecurate în unele texte.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.