Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Călătorie spre laguna albastră

Viața Medicală
Dr. Bianca MUREŞAN miercuri, 9 aprilie 2014
   Sunt două dru­muri. Al meu, cel de acum, se îndreaptă către locul nostru secret. Pe vechiul aşezământ al unei mine de caolin transilvane, timpul a creat, cu migala unui artizan, un lac miniatural. Acelaşi peisaj idilic pe care un altul, pictoriţa clujeană Mihaela Gorcea, l-a surprins în câteva din tablo­urile colecţiei Laguna albastră. Am întâlnit-o la sfârşitul neobişnuit de cald al iernii, la vernisajul expoziţiei, acolo unde părea că se simte ca între prieteni dragi.  
    Dincolo de jocul nuanţelor acvamarin, jad sau auriu, memoria vizuală rămâne intrigată de griul compoziţiei, acela care te face să stărui în faţa întinderii apei, nici prea aproape, nici prea departe, cu ridicarea din sprânceană a detectivului dornic să decripteze misterul. Dacă nu ar fi aşa, poate că mesajul ecologic al picturilor Mihaelei Gorcea, o chemare la înţelegerea şi protejarea tainelor naturii, ar rămâne suspendat între lumi paralele.
   Tărâmul artei se confundă din nou cu spaţiul m2 (Medicală II), pentru a câta oară...

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.