Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

CERCETARE FUNDAMENTALĂ, PREZENTĂRI DE CAZ ŞI PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Viața Medicală
Dr. Raluca BULEA vineri, 15 octombrie 2010

Numărul 8/2010 al revistei MEDICINA MODERNĂ propune atenţiei cititorilor, după cum ne-a obişnuit, o serie de articole originale cu o ţinută ştiinţifică deosebită. Toate subiectele abordate sunt de actualitate, prezentate după regulile necesare unei publicaţii ştiinţifice cu tradiţie şi prestigiu. De la cercetarea clinică şi paraclinică a sindromului mielodisplazic, la o boală rară precum sindromul Sneddon şi asocierea sa cu livedo racemosa, la prezentările unor cazuri de ingestie de sulfat de cupru soldat cu deces sau de insuficienţă cardiacă hipodiastolică rezolvată chirurgical, până la cercetarea efectelor cardiovasculare şi metabolice ale aldosteronului, specialiştii hematologi, cardiologi, legişti (dar nu numai) vor găsi informaţii interesante şi concluzii pertinente ale unor colegi de breaslă. (...)

Ne-au atras însă atenţia în mod special acele materiale care prin conţinutul lor au capacitatea de a interesa un număr mai mare de cititori, ele abordând o serie de subiecte cu impact asupra sănătăţii publice, care sunt legate, mai intim sau mai îndepărtat, de toate ramurile practicii medicale. Deşi ultimul în sumar, articolul Managementul riscului clinic în spitale – concepte, instrumente, experienţe internaţionale, semnat de dna dr. Carmen Tereanu, colaborator al Facultăţii de Medicină, Chirurgie şi Stomatologie a Universităţii de Stat din Milano (Italia), merită să fie luat primul în discuţie, datorită actualităţii subiectului abordat, în contextul actual al dificultăţilor din ce în ce mai numeroase cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră şi care au uneori drept consecinţă chiar afectarea siguranţei pacientului spitalizat. (...)
Mai multe detalii în zairul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC