Numărul 8/2010 al revistei MEDICINA MODERNĂ propune atenţiei cititorilor, după cum ne-a obişnuit, o serie de articole originale cu o ţinută ştiinţifică deosebită. Toate subiectele abordate sunt de actualitate, prezentate după regulile necesare unei publicaţii ştiinţifice cu tradiţie şi prestigiu. De la cercetarea clinică şi paraclinică a sindromului mielodisplazic, la o boală rară precum sindromul Sneddon şi asocierea sa cu livedo racemosa, la prezentările unor cazuri de ingestie de sulfat de cupru soldat cu deces sau de insuficienţă cardiacă hipodiastolică rezolvată chirurgical, până la cercetarea efectelor cardiovasculare şi metabolice ale aldosteronului, specialiştii hematologi, cardiologi, legişti (dar nu numai) vor găsi informaţii interesante şi concluzii pertinente ale unor colegi de breaslă. (...)"> CERCETARE FUNDAMENTALĂ, PREZENTĂRI DE CAZ ŞI PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

CERCETARE FUNDAMENTALĂ, PREZENTĂRI DE CAZ ŞI PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

de Dr. Raluca BULEA - oct. 15 2010
CERCETARE FUNDAMENTALĂ, PREZENTĂRI DE CAZ ŞI PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Numărul 8/2010 al revistei MEDICINA MODERNĂ propune atenţiei cititorilor, după cum ne-a obişnuit, o serie de articole originale cu o ţinută ştiinţifică deosebită. Toate subiectele abordate sunt de actualitate, prezentate după regulile necesare unei publicaţii ştiinţifice cu tradiţie şi prestigiu. De la cercetarea clinică şi paraclinică a sindromului mielodisplazic, la o boală rară precum sindromul Sneddon şi asocierea sa cu livedo racemosa, la prezentările unor cazuri de ingestie de sulfat de cupru soldat cu deces sau de insuficienţă cardiacă hipodiastolică rezolvată chirurgical, până la cercetarea efectelor cardiovasculare şi metabolice ale aldosteronului, specialiştii hematologi, cardiologi, legişti (dar nu numai) vor găsi informaţii interesante şi concluzii pertinente ale unor colegi de breaslă. (...)

Ne-au atras însă atenţia în mod special acele materiale care prin conţinutul lor au capacitatea de a interesa un număr mai mare de cititori, ele abordând o serie de subiecte cu impact asupra sănătăţii publice, care sunt legate, mai intim sau mai îndepărtat, de toate ramurile practicii medicale. Deşi ultimul în sumar, articolul Managementul riscului clinic în spitale – concepte, instrumente, experienţe internaţionale, semnat de dna dr. Carmen Tereanu, colaborator al Facultăţii de Medicină, Chirurgie şi Stomatologie a Universităţii de Stat din Milano (Italia), merită să fie luat primul în discuţie, datorită actualităţii subiectului abordat, în contextul actual al dificultăţilor din ce în ce mai numeroase cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră şi care au uneori drept consecinţă chiar afectarea siguranţei pacientului spitalizat. (...)
Mai multe detalii în zairul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe