Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Cocteilul de carantină

Viața Medicală
Horia Ghibuțiu vineri, 26 februarie 2021

Prelungita criză sanitară ne-a modificat obiceiurile de consum, iar în meniurile noastre de mâncare și de băutură au apărut produse pe care nu le-am fi încercat înainte.

       Cine și-ar fi imaginat că vom deveni experţi în pâine făcută în casă ori că, în loc să ne distrăm urmărind echilibristica unui mixolog în timp ce prepară o băutură sofisticată, vom ajunge să ne bucurăm de doze de cocteil „take away”, pe care îl vom savura acasă, nu la bar?

        1Așa a apărut cocteilul de carantină, căruia i se spune, simplu, Quarantini. Conţine alcool, sirop de fructe – nimic nou până aici. Surpriza abia acum urmează. Conform The Novice Chef Blog, „(…) alcoolul ucide microbii. Mierea și lămâia cresc imunitatea. Iar Vitamina C reprezintă un bonus!”. Cocteilul de carantină vine cu acest element de noutate care poate fi dizolvat în lichid sau ca element decorativ pe buza paharului, așa cum unii pun sare acolo înainte de a trage o dușcă de tequila. Dacă ungi buza paharului cu suc de limetă, iar apoi pui paharul cu gura în jos în vitamina C, e gata decorarea! Cocteilul Quarantini se face cu vodcă, lămâie, miere și apă. În loc de vodcă, se poate folosi gin. Se consumă responsabil, într-un pahar de martini. Sau în mai multe pahare, pentru că sunteţi acasă, nu trebuie să mai conduceţi în seara asta!

Alte cocteiluri de consumat acasă

        Dacă aţi ajuns să preparaţi Banana Bread la domiciliu – chiar dacă nu v-a ieșit „instagramabil” de la prima încercare – de ce n-aţi testa și niște cocteiluri pe care și le fac barmanii atunci când sunt și ei la domiciliu? Reţetele și ingredientele sunt pe Eat This, de unde aflăm, de exemplu, că dacă e cineva căruia nu-i place ginul sau refuză politicos un Negroni, ar fi bine să încerce cocteilul Lucien Gaudin. Conţine London dry gin, Dry Vermouth, Campari și Cointreau. Se amestecă totul, cu gheaţă (cantităţile se găsesc la sursa citată), în paharul de mixat și se servește în cupă de șampanie – nu uitaţi că aceasta se ţine totdeauna de picior, mâna nu trebuie să atingă fundul paharului și să încălzească băutura, întrucât nu e coniac sau brandy.

        Altă băutură foarte gustată la domiciliu în această perioadă e Moscow Mule. Puneţi vodcă, limete, bere de ghimbir într-un pahar doldora de așchii de gheaţă și vă veţi încăpăţâna ca un catâr moscovit să beţi doar așa ceva toată seara, mai ales dacă aţi adăugat căpșuni feliate. Nu ezitaţi să încercaţi și Clover Club. La clasicul sirop de zmeură se adaugă zeamă de lămâie, gin, vermut și, nu neglijaţi, pentru că e cheia unei spume catifelate după mixare, albuș de ou.

Etichete: cocteil

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC