Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Comedie în stil italian: Mine Vaganti

Viața Medicală
Ilinca BELCIU vineri, 29 iulie 2011

   O afacere de familie, cu tradiţie dar şi reguli stricte, conservatoare în felul său, dornică să păstreze imaginea de odinioară, convenţională şi corectă. Dar aceste reguli familiale sunt mai stricte şi mai complicate decât orice altceva pe lume, mai restrictive decât dragostea însăşi. Familia Cantone produce cele mai faimoase paste din regiunea Puglia. (...)

   O afacere de familie, cu tradiţie dar şi reguli stricte, conservatoare în felul său, dornică să păstreze imaginea de odinioară, convenţională şi corectă. Dar aceste reguli familiale sunt mai stricte şi mai complicate decât orice altceva pe lume, mai restrictive decât dragostea însăşi. Familia Cantone produce cele mai faimoase paste din regiunea Puglia. O familie ai cărei fii s-au răspândit în toată Italia pentru a nu fi legaţi neapărat de rădăcini. Dar vine momentul când mezinul Tommaso trebuie să se întoarcă pentru a negocia cu tatăl Vincenzo preluarea afacerii. Nu e nici pe departe ce şi-a dorit de la viaţă. Toată lumea îl ştia student la Academia de Studii Economice, în vreme ce el a ales drumul literelor. Restul familiei înseamnă: Stefania – o soţie clasică ce ţine familia legată, Luciana – mătuşa excentrică, necăsătorită, căzută în patima alcoolului, deziluzionată de lipsa unui soţ ori iubit, bunica – cea care îi simte pe toţi şi cunoaşte secretele fiecăruia în parte – interpretată de inconfundabila Ilaria Occhini – cea care deschide povestea printr-un flashback din tinereţea ei, atunci când a ales să se căsătorească cu un om pe care nu îl iubea, renunţând în acest fel la dragostea vieţii ei. Nici Antonio, fratele cel mare, care lucrează deja cot la cot cu familia, nu îşi doreşte foarte mult preluarea integrală a afacerii. Doar bărbaţii familiei sunt vizaţi, de vreme ce Elena, sora lor, s-a căsătorit cu cel mai nepotrivit napoletan care putea exista, transformându-se într-o gospodină clasică. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.