Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Comerţ şi medicină

Viața Medicală
Dr. Aurel F. MARIN joi, 10 noiembrie 2011
   „Există vreo legătură între comerţ şi medicină? După Hipocrate, interesele comerciale sunt străine de tradiţia medicală; cu alte cuvinte, răspunsul este unul negativ. Din acest punct de vedere, între spital şi întreprinderea comercială diferenţierile sunt mai mult decât evidente. Prin urmare, este important de punctat ce deosebeşte medicul de comerciant, pacientul de client şi, nu în cele din urmă, pacientul de marfă. (…) Este medicina o afacere? Deşi răspunsul teoretic este negativ, în practică se pot constata răspunsuri formal pozitive (însă defavorabile prin implicaţii). În fond, acesta este un tribut plătit pentru o serie întreagă de lacune: de la lipsa unui învăţământ vocaţional până la reacţia anemică a diverselor instituţii cu un oarecare rol în această direcţie.“
   Am reprodus mai sus câteva din premisele viitoarei întruniri a Atelierului de Filozofie şi Antropologie Medicală condus de dl conf. univ. Kiraly Istvan, sub egida UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca. Miercuri, 16 noiembrie a.c., de la orele 18, cei interesaţi de discuţii multi- şi transdisciplinare într-un cadru informal sunt aşteptaţi la Biblioteca Clinicii Medicală II Cluj-Napoca (str. Clinicilor nr. 2–4, et. 2), la întâlnirea cu dl Paul Popovici, lector la Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir“. Tema dezbătută: Comerţul cu medicina.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.