Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Complet şi actual

Viața Medicală
Conf. dr. Călin HOZAN miercuri, 4 decembrie 2013
Traducerea românească a unuia dintre cele mai bune ghiduri practice de traumatologie din Franţa, „Ghidul practic de traumatologie“ oferă personalului medical şi paramedical care evoluează într-un serviciu de urgenţă o bază de date simplă, pentru a-l ajuta să facă faţă unui anumit număr de urgenţe cu care riscă să fie puţin sau deloc familiarizat. În plus, ghidul îi ajută pe tinerii rezidenţi în chirurgie ortopedică să-şi asume responsabilităţile traumatologiei de urgenţă şi să-şi însuşească rapid o anumită conduită terapeutică.
   Ghidul rememoreză câteva obligaţii de bază pentru toţi medicii referitoare la managementul unui pacient – astfel, medicul trebuie să-l informeze pe pacient despre starea sa de sănătate, să-i obţină consimţământul în cazul unei intervenţii terapeutice necesare, să-l pregătească la sosirea în blocul operator, să respecte deontologia medicală. Prevenţia accidentelor tromboembolice este obligatorie şi descrisă cu atenţie în acest manual. La ora actuală, orice introducere de material străin în corpul uman necesită o antibioprofilaxie şi este reglementată de organisme de specialitate în anestezie şi reanimare. Orice abatere de la aceste reglementări constituie greşeală profesională cu răspundere juridică (civilă sau penală) a celor implicaţi, in solidum, chirurg şi anestezist.
   Lucrarea la care ne referim reprezintă un studiu practic asupra diverselor urgenţe traumatologice. Cea de-a şasea ediţie a cărţii a fost complet revizuită şi adusă la zi, ţinând cont de nomenclatura anatomică actuală şi de evoluţia conduitelor terapeutice. Iconografia este simplă, ca şi schemele ilustrative, efectuată în conformitate cu exigenţele imagisticii medicale şi a finalităţii didactice, instructive a ghidului practic de traumatologie. Suntem convinşi că tot mai mulţi rezidenţi în specialitate şi medici interesaţi vor apela la această carte ca instrument practic şi util în terapia medicală de succes.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.