Newsflash
Cultură

Concepţii şi corecţii

de Constanţa MARINESCU - feb. 27 2013
Concepţii şi corecţii
   Uniunea Internaţională pentru Controlul Cancerului a avut ca obiectiv anul acesta, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, demascarea miturilor şi corectarea unor concepţii eronate despre această boală. Aflăm aceste lucruri (şi) din al doilea număr din 2013 al revistei Viaţă+sănătate, chiar din editorialul semnat de dr. Valentin Nădăşan. Iată concret despre ce mituri este vorba: • cancerul este o boală a celor bogaţi şi vârstnici şi afectează ţările dezvoltate • cancerul înseamnă condam­nare la moarte • cancerul este inevitabil. „Sper ca acest număr al revistei să risipească măcar o parte din bezna care acoperă încă acest subiect misterios şi cei care se confruntă cu bolile canceroase să poată lua decizii informate, pentru viaţă şi sănătate“, scrie autorul.
   La rubrica „Articol de fond“, dr. Florentina Şular scrie despre a doua cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cel de col uterin, descriind semne şi simptome, factori de risc, dar arătând şi câteva metode de tratament („Cancerul de col uterin – când şi cum se poate depista“). „Tumorile renale reprezintă 2% din toate bolile canceroase care apar la populaţia adultă“; pornind de la această afirmaţie, dr. Septimiu Voidăzan semnează un articol intitulat „Epidemiologia cancerul renal“. Depresia are o legătură cu cancerul: la rubrica „Sănătate mintală“, dr. Adrian Horvath caută şi ne dezvăluie sensurile acestui tandem.
   Un număr interesant şi, dacă reuşim să deschidem, cu „Cheia minţii“ (titlul unui alt articol), gândurile, vom face alegerea cea mai buna: să trăim sănătos.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe