Newsflash
Cultură

Concerte și recitaluri la cea de-a zecea ediție a Mogoșoaia ClasicFest

de Florentina Ionescu - iun. 7 2021
Concerte și recitaluri la cea de-a zecea ediție a Mogoșoaia ClasicFest

Cea de-a zecea ediție a Mogoșoaia ClasicFest va avea loc, într-un nou format, în perioada 12 – 13 iunie 2021. Evenimentul face parte în prima zi din proiectul „Noaptea muzeelor”.

Timp de două zile, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia va fi spațiul de poveste în care se vor succeda 15 manifestări deosebit de atractive:

  • concerte și recitaluri de muzică clasică și jazz,
  • spectacole sincretice în care artei sunetelor i se vor alătura artele plastice,
  • lansări de carte și discografice,
  • gala laureaților Concursului Internațional „Martha Bibescu” – ediția a II-a,
  • ateliere pentru copii și adolescenți,
  • și conferința „Bursa antreprenoriatului social și cultural”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

AFIS Mogosoaia ClasicFest 10

Sâmbătă, 12 iunie, seria de atracții va începe la ora 12:00 cu atelierul de bijuterii handmade coordonat de Olesea Savvateeva. La ora 14:00, Romania Radio Brass Quintet va încânta publicul cu un concert în aer liber în care vor răsuna teme celebre din repertoriul universal.

La ora 15:00 va avea loc ceremonia de premiere, vernisajul expoziției și spectacolul lectură al laureaților Concursului de literatură și artă plastică „Martha Bibescu” – ediția a II –a.

Tot la ora 15:00 va debuta atelierul „Arhitectura urbană”, în cadrul căruia copii și adolescenți, sub supravegherea unui arhitect, vor realiza macheta unui edificiu urban.

De la ora 16:00 va avea loc un prim spectacol sincretic – arta interpretativă a pianistului Andreas Iliuță îmbinându-se cu arta vitralistei Amalia Verzea. Al doilea moment sincretic al zilei va începe la ora 17:30, atunci când vor încânta publicul atât interpretările lui Duo Kitharsis, cât și lucrările celui mai valoros pictor acuarelist al României - Corneliu Drăgan Târgoviște.

Manifestarea va fi urmată de lansarea discografică „Duo Kitharsis plays Chopin”, precum și de lansarea celui mai recent roman semnat de Simona Antonescu – „În umbra ei”.

Ultima manifestare festivalieră a zilei, „Classic meets jazz”, va începe la ora 19:30, protagonist fiind pianistul Cătălin Răducanu.

Expoziție de artă fotografică

Duminică, 13 iunie, de la ora 12:00, Olesea Savvateeva îi așteaptă pe cei mici, la nou atelier desfășurat sub genericul „Pictăm pe lemn”. La ora 14:00 va susține un recital prospătul laureat al Concursului Internațional George Enescu și unul dintre primii câștigători ai Concursului Drumul spre celebritate - violoncelistul Ștefan Cazacu. El va fi acompaniat de pianistul Gabriel Gîțan.

Expoziția de artă fotografică, intitulată „Instantanee muzicale” și realizată de Virgil Oprina, va fi deschisă publicului de la ora 14:40.

La ora 15:00 va începe Conferința „Bursa antreprenoriatului social și cultural” la care vor participa: Alin C.Pop – Președintele Institutului Arbitrar Român, Cezar Iulian Armașu – Directorul Revistei Patronatului Român, Oltea Șerban Pârâu – jurnalist și manager cultural, Oana Pastramă - doctor în economie și Florin Negreanu - instrumentist și antreprenor cultural.

Unde pot fi solicitate invitațiile

La manifestările din Palatul Mogoșoaia, accesul la concerte se face în limita a 50% din capacitatea sălilor, în baza obținerii invitațiilor solicitate pe adresa de e-mail: asociatiaprovalores@gmail.com.

Și locurile la cele trei ateliere pentru copii și adolescenți sunt limitate. Din cauza condițiilor pandemice și pentru siguranța participanților, la fiecare dintre acestea vor fi acceptați cel mult zece participanți. Persoanele care doresc să participe la aceste evenimente trebuie să trimită un e-mail pe adresa de mai sus.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe site-ul oficial.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe