Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Cum mi-am petrecut sfârşitul verii

Viața Medicală
Ilinca BELCIU vineri, 11 februarie 2011

   Într-o zonă îngheţată şi amorţită, o staţie meteorologică departe de lume, doi oameni, colegi care trebuie să treacă testul încrederii, profesionalismului, respectului de sine printr-un duel al nervilor, dar, mai presus de tot şi toate, trebuie să supravieţuiască. O poezie vizuală care marchează fiecare picătură de tăcere, dându-i dramatism şi greutate acolo unde trebuie, într-o doză impecabilă. (...)

   Într-o zonă îngheţată şi amorţită, o staţie meteorologică departe de lume, doi oameni, colegi care trebuie să treacă testul încrederii, profesionalismului, respectului de sine printr-un duel al nervilor, dar, mai presus de tot şi toate, trebuie să supravieţuiască. O poezie vizuală care marchează fiecare picătură de tăcere, dându-i dramatism şi greutate acolo unde trebuie, într-o doză impecabilă. Cum mi-am petrecut sfârşitul veriiHow I Ended This Summer – în regia lui Alexei Popogrebsky este unul dintre filmele care se detaşează fără niciun fel de problemă de oricare altul aflat acum pe ecranele româneşti. Un film prezentat la Berlinala ediţia 60 şi care continuă să facă turul festivalurilor din lume. Berlinul a dat startul premiilor (pentru interpretare masculină şi imagine), palmaresul îmbogăţindu-se cu: BFI London FF, Chicago IFF, Arras Intl. FF, Cinedecouvertes, GoEast, Sydney IFF. Un traseu frumos pentru un film profund şi special care pune accentul pe un joc năucitor, dar mai ales pe o dinamică uluitoare a radiografierii naturii umane aflate sub tensiune.
   Popogrebsky a pornit filmul de la povestea lui Georgiy Sedov, cel care a eşuat în expediţia la Polul Nord din 1914. Filmat în peninsula Chukotka, în estul Rusiei, la doar câţiva paşi de Alaska, un teritoriu guvernat de miliardarul Roman Abramovich până în 2008, locul acesta aproape fantastic a continuat să fie destinaţia ideală pentru aventuri. „Personal, nu mi-am dorit doar să fac un film, ci mi-am imaginat-o drept aventura vieţii“, preciza Popogrebsky. A petrecut acolo, împreună cu echipa sa, trei luni de zile, în mijlocul ceţii care părea să îi înghită. Au dat peste rămăşiţele unui avion şi au fost extrem de aproape de un urs polar. Uneori era de-a dreptul înfricoşător, alteori locul devenea principala sursă de inspiraţie şi adrenalină. Fără a studia la o şcoală de film, regizorul a crescut într-un mediu propice, avându-l alături pe tatăl său, scenarist. După nouă ani de studii în psihologie, Popogrebsky afirmă: „În filmele mari, totul trebuie să fie clar. Personajul este într-un anume fel deoarece a suferit o traumă. În viaţă, nu e deloc astfel, tocmai de aceea încerc să mă îndepărtez de psihologia cinemaului în proiectele mele“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.