Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Dan Puican, Omul Radio

Viața Medicală
Candid STOICA vineri, 3 septembrie 2021

Ne-a părăsit Dan Puican, omul care timp de câteva decenii a regizat și a înregistrat o mie de piese de teatru pentru Teatrul Radiofonic.

DAN PUICANStudenţi, actori începători, precum și alţii în plină glorie au trecut prin mâna lui creatoare, auzindu-și ulterior glasul în înregistrări de multe ori extraordinare. Timp de câteva decenii, până la pensionarea sa din 1997, a lucrat neobosit la înregistrarea marilor piese ale repertoriului universal și ale repertoriului românesc, realizând și o integrală a pieselor lui I.L. Caragiale și A.P. Cehov.

În 1993 și 1998 a fost recompensat cu premii UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic și pentru formidabilul turneu realizat în 20 de ţări cu piesa „Caviar, vodkă şi bye-bye!” de George Astaloș. Distribuţiile lui, împănate în permanenţă cu foștii colegi de institut, au fost catalogate de critici ca fiind perfecte. Înregistrările lui aveau o claritate de cristal. Caracterele și cuvintele se auzeau distinct, fiind înţelese de mai toată lumea.

Spre sfârșitul vieţii, împreună cu Annie Muscă, a scris o carte în care își povestește viaţa și traiectoria artistică, în final recunoscând fără echivoc: „Radioul este viaţa mea!”.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.