Newsflash
Cultură

De la peisaje la pictură abstractă

de Dr. Laura POANTĂ - dec. 28 2015
De la peisaje la pictură abstractă
     Muzeul de Artă Cluj-Napoca a găzduit, în perioada 26 noiembrie – 6 decembrie Salonul de iarnă al medicilor, organizat împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, aflată acum la a 45-a ediție. Expoziția, devenită deja tradiție, a reunit lucrările a peste 40 de medici, stomatologi, farmaciști și psihologi plasticieni, ilustrând o mare varietate de limbaje artistice și tehnici (pictură în ulei, acrilic sau acuarelă, desen, gravură, fotografie, sculptură), dar și de teme și maniere, de la peisaje și naturi statice, la portret ori compoziție, de la figurativ la non-figurativ, de la neo-expresionism la pictură abstractă. De remarcat că și anul acesta, alături de veterani, au expus și mulți tineri, fapt îmbucurător și dătător de speranță pentru viitorul acestei importante manifestări.
     La vernisaj, au vorbit despre rolul artei în lumea de astăzi și despre istoria saloanelor noastre Lucian Nastasă-Kovacs, directorul muzeului gazdă, scriitorul Victor Cubleșan, directorul Direcției județene pentru cultură și patrimoniu național Cluj, și poetul Adrian Popescu, director al revistei Steaua.
     Muzeul de artă a oferit un spațiu generos, în prelungirea Galeriei naționale – care expune colecțiile cele mai valoroase ale muzeului, ceea ce a conferit un plus de „emoție“ expoziției.
     Salonul de iarnă al medicilor este organizat an de an, începând din 1966, el oferind o selecție din lucrările de artă plastică ale unor medici și farmaciști pasionați de artă, într-o expoziție de tradiție la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe