Închipuiţi-vă că recenta erupţie din Islanda a fost una noetică, răspândind în atmosferă informaţii pe cât de fierbinţi (a se citi actuale), pe atât de diverse. Particulele din atmosferă care au împiedicat circulaţia avioanelor (a se citi banalităţilor) s-au aşezat pe sol într-un strat de comentarii piroclastice care s-au solidificat în scris, acoperind paginile unei cărţi. Aceasta este: MEDICINĂ ŞI CULTURĂ avându-i ca autori pe dr. Nicolae Bacalbaşa, profesor de Anestezie-terapie Intensivă la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi, şi dr. Diana Popa, lector la aceeaşi instituţie de învăţământ. (...)"> Despre… - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Despre…

de Dr. Al. TRIFAN - ian. 21 2011
Despre…

    Închipuiţi-vă că recenta erupţie din Islanda a fost una noetică, răspândind în atmosferă informaţii pe cât de fierbinţi (a se citi actuale), pe atât de diverse. Particulele din atmosferă care au împiedicat circulaţia avioanelor (a se citi banalităţilor) s-au aşezat pe sol într-un strat de comentarii piroclastice care s-au solidificat în scris, acoperind paginile unei cărţi. Aceasta este: MEDICINĂ ŞI CULTURĂ avându-i ca autori pe dr. Nicolae Bacalbaşa, profesor de Anestezie-terapie Intensivă la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi, şi dr. Diana Popa, lector la aceeaşi instituţie de învăţământ. (...)

    Închipuiţi-vă că recenta erupţie din Islanda a fost una noetică, răspândind în atmosferă informaţii pe cât de fierbinţi (a se citi actuale), pe atât de diverse. Particulele din atmosferă care au împiedicat circulaţia avioanelor (a se citi banalităţilor) s-au aşezat pe sol într-un strat de comentarii piroclastice care s-au solidificat în scris, acoperind paginile unei cărţi. Aceasta este: MEDICINĂ ŞI CULTURĂ avându-i ca autori pe dr. Nicolae Bacalbaşa, profesor de Anestezie-terapie Intensivă la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi, şi dr. Diana Popa, lector la aceeaşi instituţie de învăţământ. Sumarul conţine aproape o sută de titluri – teme prezentate oarecum ex cathedra într-un mod peremptoriu, fără a ţine seama că printre cititori se numără şi unii care nu sunt străini de subiecte. Nevoia de conciziune face ca pe alocuri să apară impresia unei survolări care însă nu diminuează acurateţea informaţiilor. Dacă volumul ar fi de câteva ori mai gros, ar putea trece drept dicţionar, beneficiind de definiţii şi lămuriri incisive, formulate cu hotărâre şi aplomb. Afirmaţiile nu sunt protejate de smalţul dubiului, ceea ce face posibilă apariţia unor fisuri. În culegerea lor de inteligenţă procesată, autorii ne iau la braţ şi ne propun să mergem prin lume, mai ales prin cea medicală, şi să vedem ce mai este actual, ce stârneşte discuţii, ce explicaţii se mai pot da, pornind de la origini conceptuale. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe