Newsflash
Cultură

Despre iubire, altfel

de Cristina GHIOCA - mar. 17 2023
Despre iubire, altfel

În esenţă o comedie romantică, spectacolul „Tot aici, anul viitor”, găzduit de Teatrul Apropo, prezintă o realitate mai puţin... obișnuită a legăturilor care se înfiripă între oameni.

DSC_4358Departe de centrul cultural al orașului, în inima corporatistă a Capitalei, doi actori experimentaţi, Cosmin Creţu și Raluca Botez, ne îndeamnă la reflecţie: ce aţi face dacă v-aţi întâlni sufletul pereche, dar nu aţi putea să îl vedeţi decât o dată pe an? Cât de departe aţi merge cu această poveste și, mai ales, cum s-ar reflecta trecerea anilor peste sentimentele și percepţiile faţă de cel pe care îl întâlniţi atât de rar?

Răspunsul la aceste întrebări îl puteţi afla în spectacolul Tot aici, anul viitor, a cărui premieră a avut loc miercuri, 8 martie, la Teatrul Apropo (deschis în anul 2018 într-o clădire de birouri din Pipera).

După piesa cu același nume a dramaturgului canadian Bernard Slade, spectacolul spune povestea lui Doris și George, doi tineri care petrec o noapte împreună într-un hotel din SUA anilor ,50. Ulterior, decid să se întâlnească o dată pe an, în aceeași zi și în același loc. Astfel, o aventură de o noapte se transformă într-o legătură specială, între Doris și George creându-se o intimitate emoţională ieșită din comun.

Anii trec, sentimentele rămân

Pe parcursul spectacolului, asistăm la maturizarea celor două personaje care continuă să se întâlnească timp de... peste 30 de ani. În scurtele lor întâlniri, Doris și George își împărtășesc bucurii și tristeţi, în timp ce fac eforturi pentru a se adapta la schimbările din societate și din propriile vieţi. Scurgerea timpului este discret și foarte bine punctată printr-o serie de imagini de arhivă, care fac legătura între cele șapte scene care conturează întâlnirile celor doi.

Evoluţia personajelor este abil conturată de jocul și de vestimentaţia actorilor care s-au ocupat și de regia (Cosmin Creţu), și de scenografia (Raluca Botez) acestui spectacol. Arătându-și din plin talentul și bogata experienţă scenică, cei doi artiști îmbracă cu succes complexa haină a personajelor întruchipate, atrăgând cu măiestrie publicul în caruselul sentimental trăit de Doris și de George.

Decorul simplu, dar bine ales, muzica de fundal întregesc și ele acest tablou inedit, care invită la o incursiune în timp și în diferitele forme pe care le poate lua iubirea.

Un spectacol cald, dinamic, cu o imensă calitate: vorbind despre o temă atât de obișnuită, o face purtându-și spectatorii subtil și fără ostentaţie printre lacrimi de râs și de emoţie. Astfel că, la sfârșitul său, nu poţi decât să te întrebi: a fost o comedie sau o melodramă? Răspunsul este simplu: a fost... ca-n viaţă!

Și dacă v-am stârnit interesul, aflaţi că următoarea reprezentaţie va fi în 9 aprilie, tot la Teatrul Apropo.

Citiți și: Cinematografia italiană revine în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe