Newsflash
Cultură

Dezbatere Cehov la Teatrul Mic

de Candid STOICA - dec. 17 2021
Dezbatere Cehov la Teatrul Mic

Recenta premieră de la Teatrul Mic are la bază textul piesei „Anton in Show Business” al autoarei americane Jane Martin. Textul este, în ultimă instanţă, un eseu despre condiţia modernă a actorului.

rsz_dsc09411Recenta premieră de la Teatrul Mic (care se confruntă de ceva timp cu dificultăţi de reprezentare, sala fiind intrată de mai mult timp în reparaţii capitale) are un titlu cam pretenţios, cum este la modă acum: Cehov in Show Business.

Spectacolul are la bază textul piesei „Anton in Show Business” al autoarei americane Jane Martin.

Textul este, în ultimă instanţă, unul de workshop, un eseu despre condiţia modernă a actorului care se străduiește seară de seară, spectacol de spectacol să emoţioneze, să-i bucure pe cei din sală cu toate mijloacele sale artistice de calitate de care dispune, „să-și pună sufletul pe scenă”, după cum spune un personaj.

Subiectul este simplu: trei actriţe se prezintă la un casting pentru rolurile celor trei surori din piesa „Trei surori” de A. P. Cehov și, cu această ocazie, aflăm mai multe despre viaţa lor de dincolo de scenă, dincolo de orice făţărnicie, încercând să spună, până la urmă, adevărul despre necazurile și bucuriile lor autentice.

Tânărul regizor Ștefan Lupu și interpreţii pe care i-a ales: Ruxandra Enescu – care este și traducătoarea textului –, Oana Pușcatu, Mihaela Rădescu, Claudia Prec, Bogdan Talașman, dar mai ales Radu Zetu – un actor special cu multe și infinite posibilităţi, într-o compoziţie remarcabilă – răspund cu vioiciune, cu sinceritate, cu inventivitate și talent ideilor propuse de text.

Scenografia Silviei Horobeanu lasă destul loc interpreţilor să se desfășoare, creând un climat de reflecţie pentru fiecare spectator care a ajuns în mica sală improvizată din strada Constantin Mille.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe