Newsflash
Cultură

Documentarul „Totul nu va fi bine” are premiera astăzi

de Dr. Laura Davidescu - aug. 3 2020
Documentarul „Totul nu va fi bine” are premiera astăzi

Documentarul de debut semnat de un Adrian Pîrvu, regizor născut în anul exploziei de la Cernobîl, are premiera la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania. De vineri, filmul va rula în cinematografele în aer liber.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

“Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu și a Helenei Maksyom, este este un road-movie în care un cei doi încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra lor și realizează cât de mare a fost impactul asupra unei întregi generații, concomitent confruntându-se și cu o agravare a problemelor lor de sănătate.

1. Totul nu va fi bine, credit photo Hi Film Productions
Foto: Hi Film Productions

Unde poate fi vizionat filmul

Lungmetrajul va rula azi, 3 august, la Cluj, de la ora 21:30, la Coșbuc (curtea Colegiului  în “George Coșbuc”) în prezența regizorului și protagonistului Adrian Pîrvu. Cea de-a doua proiecție este programată miercuri, 5 august, de la ora 23:45 la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai).

Documentarul va rula în avanpremieră la Constanța (miercuri, 5 august, de la ora 21:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin") și la București (joi, 6 august, de la 21:00, la Cinema Elvire Popesco).

Din 7 august, filmul va putea fi vizionat în aer liber la București (Cinema Muzeul Țăranului, vineri, 7 august, ora 21:00), Arad (Grădina de Vară Cinema Arta, vineri, 7 august, ora 21:30), Brașov (Grădina din Visss, marți, 11 august, ora 21:00), Iași (Cinema Ateneu, vineri, 7 august, ora 21:30), Timișoara (Hostel Costel, duminică, 9 august, ora 21:30), Târgu Mureș (Teatrul de Vară - vineri, duminică, marți și joi, ora 21:30).

Miercuri, 12 august, de la ora 20:30, documentarul va rula la Grădina cu Filme – Cinema & More din București. Proiecția va fi precedată de o discuție cu Adrian Pîrvu, moderată de criticul Ileana Bîrsan.

Trailerul oficial poate fi accesat aici: https://youtu.be/RySzfpmSHYg

Citește și:

TIFF 2020, doar în aer liber

ETICHETEtiffcernobîl

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe