Newsflash
Cultură

Durerea lui George Bernard Shaw

Durerea lui George Bernard Shaw
  Volumul Durerea cranio-cervico-facială se înscrie în noua modalitate de abordare în medicina modernă, având ca obiect prezentarea a tot ce este nou din punct de vedere anatomic, clinic şi terapeutic în acest domeniu. Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, dr. Raluca Enache şi dr. Gabriela Muşat reuşesc acest lucru şi datorită unei experienţe personale, dublată de o bibliografie de 212 titluri din literatura universală. Cartea se adresează nu numai medicilor orelişti, ci şi tuturor celor care tratează cefaleea. Volumul prezintă o mare varietate de cazuri de cefalee şi sintetizează probleme de ana­tomie, precum şi simptome clinice şi tera­peutice specifice fiecăreia din cele 13 posibile cauze prezentate.
   Am în faţa ochilor o altă carte pe o temă similară, care începe cu o relatare ce ilustrează importanţa subiectului prin următoarea poveste. Înainte cu o lună de a împlini vârsta de 70 de ani, George Bernard Shaw a suferit de o durere de cap insupor­tabilă. A doua zi după trecerea atacului, i-a fost prezentat lui Nansen şi, cu această ocazie, l-a întrebat pe faimosul explorator dacă a făcut ceva pen­tru desco­perirea trata­men­tului cefaleei. Nansen i-a răspuns zâmbind „Nu“. Atunci, Bernard Shaw a exclamat „Asta-i un lucru surprinzător, ai trăit o viaţă să desco­peri Polul Nord, de care nimeni nu e prea interesat, dar n-ai încercat să găseşti un tratament pentru cefalee, de care fiecare om strigă atunci când o are“. Având cartea în mână şi comparând-o cu lucrarea prezentă, nu pot să nu remarc multitudinea de soluţii terapeutice apărute de atunci.
   Să nu uitaţi că durerea face parte din sistemul nostru de alarmă, iar apariţia ei vă obligă să căutaţi cauza care a produs-o şi să o trataţi cât mai repede şi mai bine. Această carte dispune de o prezentare modernă, cu numeroase figuri şi tabele care vă vor fi de mare ajutor, ea adresându-se tuturor medicilor care în practica lor întâlnesc cefaleea cranio-cervico-facială. Cartea este scrisă într-un stil mnemotehnic, iar tabelele ce definesc criteriile de diagnostic şi tratament ale acestei patologii subliniază utilitatea unui diagnostic diferenţial complex şi rapid.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe