Am reţinut din nr. 981 al revistei belgiene LE GENERALISTE, o serie de subiecte interesante: • Sănătate şi mediu: ambulanţa verde. A înţelege rolul mediului în sănătate înseamnă deja a acţiona? Atenţia acordată mediului înconjurător nu-i o simplă modă. Să n-o tratăm cu uşurinţă. Noi, cei din sănătate, avem de pus un diagnostic locuinţei, biroului, sălii de clasă, spaţiilor de joacă, mediului interior, nu doar suferinţelor omului. Dacă „doza face diferenţa“, Celula regională de intervenţie în poluarea de interior măsoară concentraţiile noxelor, împreună cu Institutul de Analize Chimice, cu Institutul de Sănătate Publică – pentru analiza micologică –, cu Fundaţia pentru Afecţiuni Respiratorii. Generaliştii, pediatrii, pneumologii, dermatologii, epidemiologii îşi spun cuvântul. (...)"> ELECTROŞOCUL ŞI MODA - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

ELECTROŞOCUL ŞI MODA

de Dr. Eugenia GROSU-POPESCU - ian. 7 2011
ELECTROŞOCUL ŞI MODA

   Am reţinut din nr. 981 al revistei belgiene LE GENERALISTE, o serie de subiecte interesante: • Sănătate şi mediu: ambulanţa verde. A înţelege rolul mediului în sănătate înseamnă deja a acţiona? Atenţia acordată mediului înconjurător nu-i o simplă modă. Să n-o tratăm cu uşurinţă. Noi, cei din sănătate, avem de pus un diagnostic locuinţei, biroului, sălii de clasă, spaţiilor de joacă, mediului interior, nu doar suferinţelor omului. Dacă „doza face diferenţa“, Celula regională de intervenţie în poluarea de interior măsoară concentraţiile noxelor, împreună cu Institutul de Analize Chimice, cu Institutul de Sănătate Publică – pentru analiza micologică –, cu Fundaţia pentru Afecţiuni Respiratorii. Generaliştii, pediatrii, pneumologii, dermatologii, epidemiologii îşi spun cuvântul. (...)

Am reţinut din nr. 981 al revistei belgiene LE GENERALISTE, o serie de subiecte interesante: • Sănătate şi mediu: ambulanţa verde. A înţelege rolul mediului în sănătate înseamnă deja a acţiona? Atenţia acordată mediului înconjurător nu-i o simplă modă. Să n-o tratăm cu uşurinţă. Noi, cei din sănătate, avem de pus un diagnostic locuinţei, biroului, sălii de clasă, spaţiilor de joacă, mediului interior, nu doar suferinţelor omului. Dacă „doza face diferenţa“, Celula
regională de intervenţie în poluarea de interior măsoară concentraţiile noxelor, împreună cu Institutul de Analize Chimice, cu Institutul de Sănătate Publică – pentru analiza micologică –, cu Fundaţia pentru Afecţiuni Respiratorii. Generaliştii, pediatrii, pneumologii, dermatologii, epidemiologii îşi spun cuvântul. Duşmanii sănătăţii din spaţiile interioare nu sunt doar acarienii, ci şi mucegaiurile, produşii chimici volatili, obiceiurile nesănătoase privind ventilaţia, curăţenia, depozitarea produselor periculoase. Victime sunt mai ales copiii sub 6 ani. Se fac controale nu doar în locuinţe, ci şi în creşe, grădiniţe şi şcoli. Diagnosticul de mediu cu acţiune patogenă se înlătură, prin aplicarea măsurilor prescrise de medici şi – uneori – de arhitecţi, aproximativ după un an • Niciodată nu eşti mai bine servit decât la tine acasă. Studii de specialitate evidenţiază faptul că anumite intervenţii sunt mai eficace, mai uşor de suportat de către bolnav şi mai puţin costisitoare dacă se efectuează la domiciliul pacientului. Este dat exemplul dializei, care se practică masiv în spital, dar care se constată că merge mai bine dacă se face la domiciliul celui care are nevoie de ea. Se poate face şi noaptea, în timpul somnului, pacientul putând fi mai odihnit a doua zi, când trece la efectuarea treburilor zilnice. Doar că pacientul se cere bine informat cu privire la cele două metode de dializă, dializa peritoneală şi hemodializa, pentru că prima este mai ieftină şi mai uşor de realizat la domiciliu. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe