Newsflash
Cultură

Esențial în farmacologie

Esențial în farmacologie
  Colaborarea catedrelor universitare din România și Republica Moldova s-a concretizat prin apariția noului volum de Farmacologie, la Editura „Academiei de Științe a Moldovei“. Colectivul de autori, reprezentat de prof. dr. Veaceslav Gonciar, conf. dr. Eduard Cheptea, conf. dr. Corina Scutari (UMF „Nicolae Testemițanu“ Chișinău) și prof. dr. Mihai Nechifor (UMF „Gr. T. Popa“ Iași), aduce în prim plan ideea aplicării raționale și eficiente a farmacologiei, plecând de la cunoașterea noțiunilor fundamentale de farmacodinamie, farmacocinetică și farmacotoxicologie.
Atent structurată și sistematizată, lucrarea pune accent pe particularitățile specifice medicinii dentare, fiind una dintre puținele publicații de acest gen. Cele 579 de pagini debutează cu două capitole de farmacologie generală, volumul abordând apoi farmacologia sistemului vegetativ și a sistemului nervos central, precum și farmacologia substanțelor medicamentoase cu acțiune asupra funcției organelor și siste­melor efectoare. Un capitol important este dedicat antimicrobienelor, cu abordarea anti­septicelor și dezinfectantelor, antibioticelor, chimioterapicelor antimicrobiene cu structură chimi­că diversă, antifungicelor și antiviralelor.
Principiile generale de tratament al intoxicațiilor acute medicamentoase și nemedicamentoase sunt prezentate în capitolele de final, care vizează problemele specifice de tratament ale viitorilor profesioniști în medicina dentară: farmacologia principalelor afecțiuni stomatologice, farmacoterapia afecțiunilor mucoasei bucale și farmacoterapia urgențelor întâlnite în medicina dentară.
 Bibliografia selectivă include 32 de titluri, din care nu lipsesc lucrările reprezentative ale autorilor, ori cele mai recente tratate internaționale și naționale de specialitate. Am speranța că acest volum va reprezenta un sprijin solid în dobândirea și consolidarea cunoștințelor esențiale de farmacologie de către studenți, rezidenți și masteranzi în domeniul medicinii dentare, fiind de real ajutor în cariera medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe