Newsflash
Cultură

Eveniment inedit la Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - mar. 18 2022
Eveniment inedit la Cluj-Napoca

Luni, 21 martie, la Cluj-Napoca are loc prima ediţie a „Maratonului Bach”.

Bach

Concertele vor începe la ora 09:00 și se vor termina spre miezul nopţii, fapt ce transformă evenimentul într-unul ieșit din tiparele concertelor clasice. Mai mult, se dorește a fi anual, marcând astfel ziua de naștere a unuia dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Johann Sebastian Bach (21 martie (pe rit vechi) / 31 martie 1685).

Se anunţă 12 ore de muzică, la care și-au anunţat prezenţa peste 50 de interpreţi, reprezentanţi de vârf ai instituţiilor clujene, dar și artiști invitaţi de peste hotare. Sufletul evenimentului este de departe pianistul Horváth Zoltán.

În programul maratonului au fost incluse lucrări mai mult sau mai puţin cunoscute, dintre care amintim „Preludiul și Fuga în mi bemol major”, „Suita în do major pentru violoncel”, „Concertul Brandenburgic nr. 5”, „Suitele pentru orchestră nr. 2 și 3”, „Trio sonata în sol major”, „Toccata în re major”, „Suita franceză în sol major pentru clavecin”, „Concertul Brandenburgic nr. 3 în sol major” (transcripţia pentru pian la patru mâini), „Sonata în la major pentru vioară și clavecin”. Un moment aparte în cadrul evenimentului îl constituie „Happy Birthday, Bach!” (dirijor și moderator Dalma Toadere), o inspirată trecere în revistă a celor mai relevante momente muzicale din creaţia marelui compozitor baroc.

Acestuia i se adaugă două concerte educative, un mod excelent de apropiere a tinerilor de muzica lui Bach. De altfel, participarea tineretului la acest eveniment este extraordinară atât din perspectiva auditoriului, cât și a interpreţilor.

ETICHETEConcertbach

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe