Newsflash
Cultură

Evenimente culturale

de Florentina Ionescu - feb. 4 2022
Evenimente culturale

În luna februarie vor avea premiera în cinematografele de la noi mai multe filme, însă, dincolo de ceea ce puteți vedea pe marele ecran, v-am pregătit și câteva recomandări de spectacole de teatru și ateliere online, precum și o licitație de unde puteți achiziționa cărți rare.

Film. „Moonfall”, cel mai nou film în regia lui Roland Emmerich, se lansează în cinematografele românești în 4 februarie. Pelicula spune povestea unei misiuni NASA, în care un fost astronaut descoperă un secret despre singurul satelit „natural” al Pământului.

Spectacol de teatru. Teatrul Național București vă invită joi, 10 februarie, și vineri, 11 februarie, de la ora 19:00, la spectacolul „Pădurea spânzuraților”, după Liviu Rebreanu. Regia este semnată de Radu Afrim. Biletele pot fi achiziționate de pe mystage.ro.

Film. Fanii romanelor scrise de Agatha Christie pot vedea pe marile ecrane filmul „Moarte pe Nil”, ce va avea premiera în cinematografele din România în 11 februarie 2022. Detectivul belgian Hercule Poirot, aflat în vacanță la bordul vasului de croazieră S.S. Karnak, trebuie să identifice pasagerul responsabil de crimă.

Muzică clasică. Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc între 13 și 19 februarie, la Iași. Festivalul se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări. Biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

Spectacol de teatru. Luni, 14 februarie, de la ora 20:00, Teatrul Avangardia vă invită la comedia „TOC TOC”, de Laurent Baffie. Spectacolul va avea loc la Sala Rapsodia și spune povestea a șase pacienți cu tulburare obsesiv-compulsivă (TOC). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilet.ro.

Curs online. Fundația Calea Victoriei vă așteaptă, din 14 februarie, de la ora 19:00, la atelierul „Case boiereşti din Bucureşti”. În cadrul cursului se va discuta despre numărul impresionant de case boierești din Capitală și despre poveștile acestora.

Licitație. Cărți rare, ediții princeps, hârtii istorice, manuscrise, mărturii de colecție în corespondențe ale unor personalități celebre vor fi scoase la licitație marți, 15 februarie, în cadrul unui eveniment special, Licitația de Cărți, Manuscrise și Autografe. Licitația va avea loc de la ora 19:00, online, pe platforma Artmark Live.

Maitreyi de Mircea Eliade, licitatie artmark

Atelier online. Fundația Calea Victoriei vă invită, din 15 februarie, de la ora 19:00, la atelierul teoretic „Introducere în Istoria Teatrului european”. Participanții vor descoperi cele mai interesante momente ale istoriei teatrului, vor participa la discuții despre curente artistice și personaje celebre.


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe