Newsflash
Cultură

Evenimente culturale martie-aprilie 2022

de Florentina Ionescu - mar. 8 2022
Evenimente culturale martie-aprilie 2022

În perioada următoare vor fi organizate în Capitală numeroase evenimente. De o importanță deosebită în contextul actual este un concert umanitar pentru poporul ucrainean, ce va avea loc sâmbătă pe Arena Națională.

Film. La Cinema Muzeul Țăranului puteți vedea sâmbătă, 12 martie, de la ora 16:00 la 22:00, mai multe filme („Marx poate să aștepte”, „Momente de fericire neînsemnată”, „Ascuns”, „Prădătorii”, „Surorile Macaluso”) în cadrul evenimentului „Noua Cinematografie Italiană în România”. Intrarea este gratuită, însă rezervările de bilete se fac pe Eventbook.

Târg. Sâmbătă, 12 martie, și duminică, 13 martie, la Club Control din Capitală are loc târgul de viniluri Paradis Paradis. Printre organizatori, Fonoteca Paradis. Târgul este deschis în ambele zile, în intervalul 12:00-18:00.

Concert umanitar. Sâmbătă, de la ora 16:00 până la miezul nopții, pe Arena Națională din Capitală are loc un concert umanitar pentru poporul din Ucraina, „We are ONE”. Potrivit organizatorilor, este „cel mai mare eveniment umanitar organizat vreodată în România”. Biletele se găsesc pe sagafestival.com. 

concert ucraina

Film. Pelicula „The Batman” a avut premiera în țara noastră în 4 martie a.c. Iubitorii filmelor de acțiune îl pot vedea astfel pe Robert Pattinson în rolul lui Batman, cel mai cunoscut personaj al universului DC. Detalii despre cinematografele în care rulează găsiți pe cinemagia.ro.

Spectacol de teatru. Vineri, 18 martie, de la ora 20:00, Teatrul Avangardia vă invită la spectacolul „Și din 10 n-a mai rămas niciunul”, la Sala Rapsodia din București. Regia este semnată de Ricard Reguant. Distribuție: Ion Haiduc, Cristi Iacob, Alexandru Conovaru ș.a. Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilet.ro. 

si din 10 n-a mai ramas niciunul

Tur ghidat. Sâmbătă, 19 martie, de la ora 16:00, Asociația-Editura Istoria Artei organizează un tur în premieră: plimbare pe strada Popa Soare din București. Turul se desfășoară pe una dintre cele mai fascinante străzi. Detalii și înscrieri la tururighidate@gmail.com.

Spectacol. Duminică, 27 martie, de la ora 19:00, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr. 8 la „DesFacerea lumii sau Spectacol în aer liber”, după Nina Cassian, cu inserții poetice semnate Nichita Stănescu și Marin Sorescu. Intrarea este liberă. Programările se fac la adresa programe@mnlr.ro.

Dans. Începând de marți, 29 martie, Fundația Calea Victoriei organizează un atelier de dans prin terapie, ce are loc la sediu. Este un curs nou care foloseşte mişcarea, relaţia cu corpul şi dansul ca formă de relaxare, exprimare şi terapie. Atelierul constă în cinci întâlniri.

Poezie. „Revista de Povestiri” și Institutul Liszt București organizează duminică, 10 aprilie, de la ora 09:00, un atelier de slam poetry în șapte ședințe. Atelierul va fi predat în limba română de poetul André Ferenc din Cluj. Detalii despre înscrieri pe fb.me/e/31hWRKqUX.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe