Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Expoziţie aniversară la Muzeul de Istorie

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 25 februarie 2022

Până la 6 martie a.c., Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) găzduiește expoziţia centenară „100 de ani de relaţii diplomatice între România și Japonia”.

Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri, 23 februarie, cu ocazia Zilei Naţionale a Japoniei, informează reprezentanţii MNIR, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Afis_expozitie MNIR

Expoziţia prezintă activitatea a doi diplomaţi acreditaţi la Tokyo și București: Gheorghe Băgulescu (1890-1963), autor al unor lucrări remarcabile dedicate culturii japoneze și posesor al unei colecţii impresionante de artă japoneză, respectiv Chiune Sugihara (1900-1986).

Acestuia din urmă, Institutul Memorial al Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim i-a conferit titlul de „Drept între Popoare” în anul 1984.
Tot în cadrul expoziţiei vor fi expuse mai multe obiecte de mare valoare din patrimoniul MNIR, care evidenţiază relaţiile româno-japoneze (ordine și decoraţii, brevete, opere de artă).

De asemenea, vor fi prezentate principalele repere în relaţiile comerciale și economice româno-japoneze, care au cunoscut o amplă dezvoltare după stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

Evenimentul de deschidere al expoziţiei a inclus și un moment artistic – poetic și de euritmie – susţinut de Flavia și Taisuke Sasaki. Cei doi artiști au recitat în japoneză „La Steaua” și „Somnoroase păsărele”. Versurile lui Mihai Eminescu au fost prezentate publicului într-o manieră originală, inedită, fiind interpretate prin gesturi euritmice.

Citiți și: Primăvara și iubirea, serbate la Muzeul Satului


Etichete: muzeul de istorie expozitie holocaust MNIR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.