Newsflash
Cultură

Expoziție: „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”

de Florentina Ionescu - feb. 24 2022
Expoziție: „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”

MMB anunță o premieră expozițională: „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”.

Muzeul Municipiului București (MMB) invită publicul bucureștean să viziteze, începând cu 25 februarie a.c., expoziția tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”. 

Afis MACOVEI

Aceasta va putea fi văzută la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (strada 11 iunie nr. 34-36), unitate muzeală din structura MMB, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

„Femeia este o sursă infinită de inspirație în viziunea artistei. Personajul contribuie în procesul creator cu o multitudine de stări și subiecte plastice. Artista tratează diferite ipostaze ale femeii în viața de zi cu zi, femeia atunci când este fericită, dar și atunci când este abătută, tristă, aflată în spații diverse, în interioare sau în natură. Este unică priceperea sa de a se plia pe esențele transmise și de a concepe un joc impresionant de planuri stilistice. Chiar și abordarea artistei este diferită, în funcție de contextul creator. Uneori, tratează portretul femeii cu o atenție sporită la detalii și elemente structurale bine definite, care confirmă contextul spiritual al personajului. Alteori, preferă o trecere subtilă printr-o scenă compozițională simplă, dar foarte grăitoare. Această polivalență în tratarea stilistică diferită și tehnicile multiple pe care le înfățișează creația sa, o plasează pe Ligia Macovei printre cele mai impresionante artiste ale plasticii românești.”, a spus Cristina Ioniță, muzeograf și curator. 

Expoziția conține o selecție dintr-o serie impresionantă de lucrări, aflate în Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, realizate în tehnici variate, ulei pe carton și tușuri colorate pe hârtie.

„Artista optează pentru o angajare profundă în reprezentarea elementelor compoziționale prin detalii bine definite sau prin pensulații subtile și jocuri cromatice vibrante. Indiferent de abordarea structurală a operei de artă, artista transmite cele mai autentice sentimente, care punctează esențe și trăiri ale femeii în diferite ipostaze sau momente importante ale vieții de zi cu zi. Puterea de expresie este determinantă în creația Ligiei Macovei și reprezintă maniera specifică prin care aceasta reușește să asigure angajarea privitorului în universul creației și perpetuarea valorii operei sale în timp”, a scris Cristina Ioniță, muzeograf și curator, în prezentarea sa. 

Expoziția tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” va putea fi văzută la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei până la 22 mai a.c.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe