Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

FAPTE CLINICE LA ÎNDEMÂNĂ

Viața Medicală
Dr. Al. T. vineri, 12 martie 2010

   Familiarizaţi cu aria largă de teme prezentate în paginile revistei LE GENERALISTE, cititorii găsesc în nr. 947 o relatare a Zilelor ramurii din Liège a SSMG, plasate sub semnul conjugat al artei de a îngriji şi al eticii ca interogaţie plurală şi permanentă ce planează asupra deciziilor pe care medicul trebuie să le ia în fiecare zi. Un alt articol se adresează modului de comunicare dintre medic şi pacient. Primul este sfătuit să intervină cu o întărire pozitivă în toate prilejurile în care cel de-al doilea este dornic să-şi manifeste mulţumirea faţă de vindecătorul său.  (...)

 Dna dr. Michèle Langendries, în articolul: Osteoporoza în prim-plan al BPCO, atrage atenţia asupra unei comorbidităţi, la prima vedere mai puţin logică, între boala osoasă şi boala pulmonară. Plămânul pătat = pericol este un flash radiologic în care se arată că cercetătorii belgieni şi olandezi au pus la punct o nouă metodă pentru a distinge cu precizie petele maligne de cele benigne din plămâni. Des întâlnite în practică: lipotimiile sau sincopele vaso-vagale sunt prezentate de dl dr. Pierre Stenier ca fiind în general benigne şi cu un diagnostic destul de uşor de făcut în funcţie de caracteristicile lor semiologice. Cu toate acestea, pierderea de cunoştinţă brutală cere din partea generalistului o atenţie particulară.
  Este inutil să mai semnalăm pentru cititorii noştri care cunosc foarte bine revista Le Généraliste desăvârşita atractivitate a tehnoredactării publicaţiei.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.