„Cu riscul de a enunţa un lucru bine cunoscut, proclamăm, împreună cu toată lumea medicală, că ficatul este un organ important. Cu acest apel a debutat workshop-ul privind NAFLD (Non Alcoholic Fatty Liver Disease) din cadrul celui de-al 45-lea Congres al EASL (European Association for the Study of the Liver), care s-a desfăşurat la Viena“ – arată revista belgiană LE GENERALISTE, la începutul unui grupaj pe care îl dedică, în nr. 964, acelei reuniuni. (...)"> FICATUL ŞI BOLILE SALE - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

FICATUL ŞI BOLILE SALE

de L. DANIELESCU - iul. 23 2010
FICATUL ŞI BOLILE SALE

   „Cu riscul de a enunţa un lucru bine cunoscut, proclamăm, împreună cu toată lumea medicală, că ficatul este un organ important. Cu acest apel a debutat workshop-ul privind NAFLD (Non Alcoholic Fatty Liver Disease) din cadrul celui de-al 45-lea Congres al EASL (European Association for the Study of the Liver), care s-a desfăşurat la Viena“ – arată revista belgiană LE GENERALISTE, la începutul unui grupaj pe care îl dedică, în nr. 964, acelei reuniuni. (...)

Şi continuă: „Toată lumea ştie despre ce e vorba, dar când este evocat acest adevăr nu întotdeauna ne gândim la unele aspecte ale funcţiilor hepatice, care sunt totuşi bine cunoscute. Astfel, de exemplu, ne gândim oare să cităm ficatul printre organele imunitare? Şi, cu toate astea, el are un rol reglator în apărarea noastră. Şi ne amintim de rolul ce-i revine în producerea de VLDL (Very Low Density Lipoprotein), alături de cel de a elibera glucoza?“ La care mai trebuie adăugat că, în societatea modernă, influenţa abundenţei alimentare asupra sănătăţii nu se caracterizează doar prin afecţiuni cardiace, cancer şi diabet, ci şi printr-o maladie hepatică, care astăzi e tot mai bine studiată: ficatul gras nonalcoolic. Fiind importante, aspectele amintite au fost abordate la Congresul de la Viena. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe