Newsflash
Cultură

Filme cu tematică medicală

de Dorina Novac - feb. 8 2020
Filme cu tematică medicală

A mai rămas o zi până când Academia Americană de Film va decerna cele mai importante premii din industria cinematografică, Premiile Oscar 2020.

Cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar va avea loc în noaptea de 9 spre 10 februarie, la renumitul Dolby Theatre din Los Angeles.

Am făcut o revizuire a cinci filme –, nominalizate, laureate sau pur și simplu foarte bune – cu tematică medicală.

Joker (2019)

Anul acesta, filmul lui Todd Philips, „Joker”, a primit 11 nominalizări la premiile Oscar 2020, pentru cele mai importante categorii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun actor în rol principal”. Filmul, interpretat de Joaquin Phoenix, prezintă povestea unui bărbat care se luptă cu mai multe maladii mintale ce-l împiedică să fie acceptat în societate. Una dintre aceste tulburări face ca personajul principal să izbucnească într-un râs necontrolat. Aceste crize de râs sunt caracteristice sindromului pseudobulbar – se manifestă prin tulburări motorii apărute din cauza afectării căilor supranucleare bilaterale, leziunile fiind asociate frecvent cu râs și plâns spasmodic.

The Peanut Butter Falcon (2019)

The Peanut Butter Falcon este un film american de comedie-dramă din anul 2019 regizat și scris de Tyler Nilson și Michael Schwartz. Producția americană aduce în prim plan tema persoanelor cu sindromul Down. Abandonat de părinți, prsonajul principal în vârsă de 22 de ani e nevoit să trăiască în spatele gratiilor de la parterul unui cămin de bătrâni.Tânărul evadează din instituție încercând să depășească obstacolele din calea lui.

Doctorul cel bun (2017)

Cu Freddie Highmore în rolul principal, serialul „Doctorul cel bun” aduce pe micile ecrane povestea emoționantă a unui tânăr care are autism, dar cu inteligența unui savant, și care începe un stagiu la secția de chirurgie a unui spital din California. Odată ajuns pe holurile spitalului, tânărul va duce o luptă grea pentru a-și îndeplini visul și pentru a salva vieți.

Mindhunter (2017)

Este un serial produs de Charlize Theron și David Fincher. Serialul este bazat pe cartea „Mind Hunter: Inside The FBI's Elite Serial Crime Unit” şi se inspiră în mare parte din realitate. De fapt, filmul este despre fondarea departamentului de „criminal profiling” al FBI, undeva pe la finalul anilor 1970. Unul dintre personajele filmului este Edmund Kemper și e un nebun real, care la începutul deceniului a ucis 6 femei, pe maică-sa și pe bunică-sa, apoi s-a predat poliției.

Pielea în care trăiesc (2011)

Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, filmul „Pielea în care trăiesc” este o dramă spihologică spaniolă ce prezintă viața unui specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi.


Notă autor:

Sursa imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe