Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Forma concentrată a unui tratat celebru

Viața Medicală
Dr. Camelia Cristina DIACONU marţi, 17 martie 2015
   Editura ALL a publicat recent, în condiţii grafice deosebite, Manualul de medicină Harrison, ediţia a 18-a. Celebra carte îi are ca editori pe Dan L. Longo (Harvard Medical School), Anthony S. Fauci (National Institute of Health, Bethesda), Dennis L. Kasper (Harvard Medical School), Stephen L. Hauser (University of California, San Francisco), J. Larry Jameson (University of Pennsylvania) şi Joseph Loscalzo (Harvard Medical School), iar traducerea în limba română a fost asigurată de Ana-Irina Gruescu.
Faptul că această carte de referinţă a ajuns la a 18-a ediţie probabil că spune aproape totul despre succesul ei. Manualul de medicină Harrison reprezintă versiunea de buzunar a tratatului Harrison’s Principles of Internal Medicine – cartea de bază a fiecărui medic internist, care continuă să definească practica medicinii contemporane – şi a apărut ca o formă de adaptare la timpul din ce în ce mai limitat al medicilor, care au nevoie să se informeze rapid şi eficient asupra elementelor-cheie de diagnostic şi tratament în medicină.
Această nouă versiune a cărţii, extrasă din a 18-a ediţie a tratatului, prezintă într-o formă concentrată, concisă manifestările clinice, investigaţiile paraclinice şi tratamentul actualizat al principalelor afecţiuni întâlnite în practica medicală curentă. Editorii atrag atenţia asupra faptului că Manualul nu ar trebui să înlocuiască o analiză amănunţită a problemei clinice, ci ar trebui să fie folosit ca o sursă uşor portabilă, oricând disponibilă, de informaţii sumarizate, bine structurate, care să pregătească cititorii pentru parcurgerea detaliată a datelor etiopatogenice, clinice, terapeutice.
Formatul color al cărţii permite localizarea foarte rapidă a capitolelor. Textul este bogat în scheme diagnostice şi terapeutice, în algoritmi de diagnostic diferenţial, tabele, grafice, care facilitează înţelegerea problematicii prezentate. Manualul cuprinde 18 secţiuni: îngrijirea pacientului spitalizat, urgenţele medicale, forme de prezentare şi manifestare a bolilor, oftalmologie şi otolaringologie, dermatologie, hematologie şi oncologie, boli infecţioase, cardiologie, pneumologie, nefrologie, gastroenterologie, alergii şi reumatologie, endocrinologie şi metabolism, neurologie, tulburări psihice, profilaxia bolilor, reacţiile secundare ale medicamentelor şi examene de laborator. Toate aceste secţiuni cuprind cele mai recente progrese diagnostice şi terapeutice în domeniile respective. Ultima parte a manualului conţine o serie de tabele cu valorile de referinţă ale constantelor biologice. La sfârşitul cărţii există un index alfabetic care facilitează localizarea rapidă în carte a informaţiei dorite, ca şi lista abrevierilor folosite.
Manualul de medicină Harrison este o carte de referinţă, care îşi va găsi cu siguranţă locul în biblioteca oricărui medic, indiferent de specialitate şi vârstă. Pentru cei mai tineri este util în pregătirea examenului de medic specialist, iar pentru seniori va constitui cu certitudine o lectură plăcută şi necesară pentru a ţine pasul cu evoluţia continuă şi foarte rapidă a practicilor medicale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.