Newsflash
Cultură

Genetica, la sfat

de A. M. - ian. 16 2014
Genetica, la sfat
    Ultima întrunire din 2013 a Atelierului de filosofie şi antropologie medicală – organizat de Centrul de filosofie aplicată din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ (conf. univ. Istvan Király) şi de UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca (prof. dr. Dan L. Dumitraşcu) – a avut o temăRamona Moldovaninteresantă: consilierea genetică. Chiar dacă participarea a fost redusă, tema prezentată de Ramona Moldovan, psiholog şi cadru didactic la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din UBB, este una importantă: serviciile de consiliere genetică sunt necesare, în contextul progreselor uriaşe din domeniulConf. univ. Istvan Király şi prof. dr. Dan L. Dumitraşcu geneticii şi genomicii, dar şi din perspectiva scăderii costurilor pentru analizele genetice complexe concomitent cu „explozia“ ofertelor comerciale (în special online) de investigaţii genetice pentru populaţia generală. Nişa astfel creată este departe de a fi acoperită de personalul de specialitate; dacă acesta trebuie să provină din domeniul geneticii medicale ori din cel al psihologiei clinice este, deja, o altă discuţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe