Singura dintre publicaţiile grupului Versa Media care a intrat în categoria CNCSIS A (actualmente CNCS), indexată ISI, GINECO.RO ne oferă şi în numărul 23 (1/2011) o serie de articole de înaltă ţinută ştiinţifică, atât din sferă cercetării fundamentale, cât şi din domeniul aplicaţiilor clinice. Grupate în şase secţiuni (obstetrică, infertilitate, ginecologie, tehnici chirurgicale, cercetare şi cazuri clinice), materialele incluse în numărul de faţă ilustrează de cele mai multe ori temele ediţiei, aşa cum le regăsim pe copertă: perinatologia şi infertilitatea, dar şi importanţa colaborărilor interdisciplinare, pentru un bun management terapeutic al cazurilor obstetricale şi ginecologice. (...)"> IMPORTANŢA ECHIPEI TERAPEUTICE - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

IMPORTANŢA ECHIPEI TERAPEUTICE

de Dr. Raluca BULEA - aug. 5 2011
IMPORTANŢA ECHIPEI TERAPEUTICE

   Singura dintre publicaţiile grupului Versa Media care a intrat în categoria CNCSIS A (actualmente CNCS), indexată ISI, GINECO.RO ne oferă şi în numărul 23 (1/2011) o serie de articole de înaltă ţinută ştiinţifică, atât din sferă cercetării fundamentale, cât şi din domeniul aplicaţiilor clinice. Grupate în şase secţiuni (obstetrică, infertilitate, ginecologie, tehnici chirurgicale, cercetare şi cazuri clinice), materialele incluse în numărul de faţă ilustrează de cele mai multe ori temele ediţiei, aşa cum le regăsim pe copertă: perinatologia şi infertilitatea, dar şi importanţa colaborărilor interdisciplinare, pentru un bun management terapeutic al cazurilor obstetricale şi ginecologice. (...)

   Singura dintre publicaţiile grupului Versa Media care a intrat în categoria CNCSIS A (actualmente CNCS), indexată ISI, GINECO.RO ne oferă şi în numărul 23 (1/2011) o serie de articole de înaltă ţinută ştiinţifică, atât din sferă cercetării fundamentale, cât şi din domeniul aplicaţiilor clinice. Grupate în şase secţiuni (obstetrică, infertilitate, ginecologie, tehnici chirurgicale, cercetare şi cazuri clinice), materialele incluse în numărul de faţă ilustrează de cele mai multe ori temele ediţiei, aşa cum le regăsim pe copertă: perinatologia şi infertilitatea, dar şi importanţa colaborărilor interdisciplinare, pentru un bun management terapeutic al cazurilor obstetricale şi ginecologice.
   Pentru obstetricienii clinicieni, prof. dr. Alex C. Vidaeff (Houston, Texas, SUA) prezintă în materialul intitulat „Noi perspective în mecanismele naşterii premature“ o analiză a evoluţiei recente referitoare la identificarea riscurilor şi prognosticului legat de naşterea prematură (NPM), precum şi a intervenţiilor profilactice specifice. Cum în prezent nu există ghiduri în ajutorul practicianului, legate de folosirea preferenţială a tratamentului medical sau chirurgical, autorul studiază comparativ dovezile cu privire la terapia cu progesteron, şi pe cele despre cerclaj. Scopul studiului este să ofere indicii legate de modalitatea de identificare a grupurilor de femei cu risc semnificativ crescut pentru NPM, precum şi criterii de a alege preferenţial progesteronul faţă de cerclaj sau invers. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe