Newsflash
Cultură

În 2021 a crescut apetența pentru cărți despre stres, anxietate, psihologie

de Florentina Ionescu - ian. 10 2022
În 2021 a crescut apetența pentru cărți despre stres, anxietate, psihologie

Anul trecut, pofta românilor față de cărțile despre stres, anxietate și psihologie a crescut, potrivit celor mai recente date oferite de o editură de la noi din țară.

Pentru Curtea Veche Publishing, 2021 a însemnat un an cu un puternic mesaj de întoarcere la lectură și educație. Fiecare dintre titlurile publicate, de la noutăți care s-au impus puternic pe piață, până la ediții de colecție ale bestsellerurilor, fiecare dintre campaniile realizate au fost și sunt argumente pentru întoarcerea la citit într-o perioadă deloc ușoară, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

carti interes romani anxietate stres inteligenta emotionala
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
 

În cele mai dificile momente, românii s-au întors la cărți. Surse de înțelepciune, de relaxare, de sănătate, arme împotriva dezinformării. 

Anul acesta, editura menționată a promovat antrenamentul minții prin lectură, posibil la orice vârstă și necesar mai ales într-o pandemie. #SummerBrain, #CarteaPerfectă care există pentru fiecare, Maratonul anti-dezinformare/pro-vaccinare „Book-a-vax” (prima campanie de brand din România de susținere a vaccinării ca decizie informată corect) au atras atenția asupra importanței cititului și a susținerii culturii, a cărților, a educației, potrivit sursei citate.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing este volumul renumitului medic Gabor Maté, „Când corpul spune nu”, al cărei prim tiraj a reușit performanța de a se epuiza încă din perioada de precomandă, înainte ca volumul să vină din tipar. Cartea este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice

Cand corpul spune nu

Alte titluri la mare căutare

Printre cele mai căutate noutăți s-au numărat „Îmblânzirea anxietății” de Judson Brewer (cunoscut ca Dr. Jud), cea mai recentă carte a bloggerului Radu F. Constantinescu - „69. Q&A” și altele. 

Imblanzirea anxietatii

În anul 2021, editura și-a consolidat portofoliul cu ediții de colecție ale celor mai populare titluri: „Secretele succesului” de Dale Carnegie; „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle; „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman; „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman; „Copilul invizibil” de Gáspár György, ș.a.

Inteligenta emotionala

Proiecte pentru 2022

Pentru 2022, editura are în pregătire multe titluri care vor trezi cu siguranță interestul cititorilor români, printre care:

„O minte liberă” de Steven C. Hayes - o carte esențială de la inițiatorul terapiei bazată pe acceptare și asumare („Acceptance and Commitment Therapy” - ACT) care ne propune soluții pe cât de neobișnuite, pe atât de simple, prin care vom învăța să acționăm în acord cu adevăratele noastre idealuri.

„Evoluția sinelui” de Mihaly Csikszentmihalyi - o lucrare clasică despre cum moștenirea genetică și culturală din istoria evoluției omenirii, corect direcționată, poate conduce la un echilibru colectiv și, implicit, la o evoluție pozitivă a sinelui, pentru o mai bună societate a viitorului.

Top 10 cele mai vândute titluri în 2021:

  1. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki
  2. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman
  3. „Când corpul spune nu” de Gabor Maté
  4. „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman
  5. „Secretele succesului” de Dale Carnegie
  6. „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle
  7. „Antrenează-ți creierul!” de Joe Dispenza
  8. „Atitudinea este totul” de Jeff Keller
  9. „Curajul de a fi vulnerabil” de Brené Brown
  10. „De la idee la bani” de Napoleon Hill

Top 10 noutăți în 2021:

  1. „Când corpul spune nu” de Gabor Maté
  2. „Țup în lumea nouă” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa
  3. „Astăzi, aici, acum” de Mirela Retegan
  4. „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie
  5. „Pădurea” de Marian Godină
  6. „Îmblânzirea anxietății” de Judson Brewer
  7. „69. Q&A” de Radu F. Constantinescu
  8. „Manualul limbajului trupului” de Allan și Barbara Pease
  9. „De neîmblânzit” de Glennon Doyle
  10. „Biblia vaginului” de Dr. Jen Gunter

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe