Newsflash
Cultură

În apărarea literaturii spontane

de Dr. Ana MIHAI - dec. 28 2015
În apărarea literaturii spontane
     Maniera de a scrie a amatorilor va proveni mereu în linie dreaptă din personalitatea proprie, fără a fi dictată de meseria de scriitor și fără a pierde vreun moment din vedere acel impuls misterios care i-a îndemnat să scrie. Așa explică și se explică dr. Alexandru Trifan în cel mai recent număr al revistei Fântâna din Kos, editată de Societatea Medicilor Scriitori și Publiciști din România. Articolul semnat de doctorul Trifan pare a se constitui într-un scut pentru apărarea literaturii spontane și a scriitorilor amatori. Ei „știu și pot să păstreze ingenuitatea procreatoare“, spune medicul, plecând de la eseul „Mari amatori“ al scriitorului Jacques de Lacretelle. Sunt numeroase poeziile care provin din personalitatea și talentul medicilor, găzduite în spațiul editorial.
     O mențiune specială pentru Mihai Cezar Popescu, nu pentru că este redactorul șef al revistei, ci pentru că poeziile lui „curg“ bine. Și pentru că anul trecut, când și-a lansat volumul de poezii „Însemnări volatile“, și-a mascat frumos surprinderea în fața interpretării unui poem, primit din public – „Poate fi, poate fi…“.
     Pentru unii însă, adevărata bucurie pe care o aduce revista ține de reproducerea picturilor semnate de medici, iar alb-negrul paginii de interior le dă o tușă misterioasă și retro. Am remarcat peisaje, portrete și naturi statice semnate de Suzana Bantaș, Areti Dinulescu, Livia Constantinescu Luca, Laura Tudose, Elena Demetrescu, Elena și Dan Paulian, Ana Maria Runcan și Petru Moțiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe